onsdag 12. januar 2011

Sitat om livet

"Jeg forestiller meg at livet er et vidunderlig skuespill som jeg har skrevet til meg selv - og der min oppgave er å nyte min egen rolle."
Shirley MacLaine


Jeg skulle virkelig ønske at dette sitatet kom fra min munn. Det sier så mye, og forteller alt om hvordan enhver burde tenke. Det er jo sant. Man har fått utdelt denne gaven for at den skal åpnes og brukes. Livet er en gave. Det tenker jeg ofte på, men får selvfølgelig dårlig samvittighet over måten jeg bruker den på. Jeg er lei av å overleve, når skal jeg leve?

Jeg velger å tro at alle møter motgang, noen mer enn andre. Jeg velger også å tro at etter motgang,kommer medgang. Men det må jobbes hardt, for livet er ikke bare vidunderlig og vakkert. Man må selv velge om man vil pakke opp denne gaven kalt livet, og man må selv velge hva man vil bruke den til. 

Jeg tror nok at livet kan sammenlignes med et evig skuespill. Man spiller ulike roller i løpet av livet, både triste og gode. Men er det en ting jeg er sikker på, er det at livet er ikke et vidunderlig skuespill. Jeg tror at det vidunderlige er noe man opplever imellom motgangen, og etter motgangen. Valgene man tar underveis er avhengig av hvor vidunderlig det blir. 
Man kan velge å ha det fokuset, man kan velge å jobbe hardt for at livet skal bli vidunderlig, slik at man nettopp kan gjøre sin oppgave her i livet. Nemlig å nyte sin egen rolle. 

Det kreves mye for å finne sin rolle, men jeg velger å tro på at det er mulig for hvem som helst, bare de ønsker det selv. 
Jeg ønsker det! Jeg ønsker å leve mer enn noe annet. Men som sagt, jeg velger å tro at etter motgang, vil det komme medgang. Også for meg. ~Lea Amalie~

4 kommentarer:

 1. det skulle jeg og, veldig veldig gjerne...
  Men jeg tror ikke løpet er kjørt, vi kan også si det en gang og mene det!

  <3

  SvarSlett
 2. Ja, helt enig!:)

  Det finnes alltid håp, også for sånne som oss<3

  SvarSlett
 3. Alle møter motgang, men til forskjellige tider, på forskjellige steder i livet. Gestaltterapauten min sa at; Det at du har hatt og har det vanskelig og har sett at livet ikke er en dans på roser, men egentlig fryktelig komplisert, gjør at midtlivskrisen ikke vil ramme deg så hardt, fordi du har fått smake på livets sure sitroner allerede og det gir deg en stødig grunn for videre utfordringer i livet.
  <3

  SvarSlett
 4. Hehe, godt å vite:)
  Ferdig med overgangsalderen en gang for alle:)

  SvarSlett

gode ord dør sist