onsdag 13. mars 2013

en magisk frisk kveld

Jeg flyr.. jeg svever... det etterlengtede tomrommet inni meg er fyllt med en herlig frisk kveld sammen med kjæresten min. Det er så herlig. Jeg har hatt det så utrolig bra. Alt gir mening. Det har vært så utrolig lenge at jeg har hatt en tom håpløs følelse. Jeg har glemt hva glede er. Jeg har glemt litt hva jeg egentlig kjemper for. Jeg blir litt sint på meg selv på hvordan jeg kan tillate meg å glemme livet, når livet kan være så bra. Men igjen, hvorfor bruke tid på å være sint?
Jeg tenker at det er ikke rart jeg har gått med en slags sorg inni meg fordi jeg ikke har det bra. jeg har gått i ni år og vært fanget. i forskjellige grader selvfølgelig. Akkurat nå kan jeg klare å tenke på hvor forferdelig vill det går ann å gå seg bort i syke veier. Det er så trist. Jeg synes det er så fælt at det skal være slik. Det går jo ann å ha det så bra. Det krever bare en solid dose med viljestyrke og gode retningslinjer på riktige valg. Så krever det at man vil. Sånn virkelig vil helt inni seg. Jeg gjør det nå, og det føles herlig. Det er slik en befreiende følelse. I kveld har jeg følt meg fri. Det har ikke vært noen humper eller isvegger som skal brytes. Jeg har kunnet gjort akkurat hva jeg vil, sammen med kjæresten min. å det er så utrolig godt å vise han at jeg har det godt inni meg. Jeg har gått i hele kveld å hatt en ivrig glede inni meg. Jeg har delvis sprudlet i hele kveld. Jeg har ikke hatt det så bra på lang lang tid.
Jeg må bare si at det finnes mange måter å flykte i forskjellige typer rus for å takle følelser. Jeg har flyktet fra følelsene mine totalt i mange år. Da flykter jeg ikke bare fra vonde, men også gode. Livet er både godt og vondt. Jeg har smakt smerte, men endelig får jeg litt glede også, og det er fordi jeg har valgt å kjenne på følelser igjen. Livet er vondt og godt. Man må ta hele pakken. Men i bunn og grunn er det verdt det når man får slike gode opplevelser som jeg har fått i kveld. Det var så kjempegodt å få glede inn i kroppen igjen. Det gir håp, styrke og en sliten kropp fightermodus igjen. Det var bare så utrolig godt å få en frisk dag sammen med sin kjære igjen. Det er så lenge siden nå. Det er så givende og betyr så mye. Det er akkurat hva vi trenger for å holde oss på matta og sterke. For styrke får vi aldri nok av. Det er litt av en kamp vi står i og har stått i lenge, så det er godt å kjenne at det er verdt jobben.

her sitter jeg som en energifyllt solstråle og bare vil dele hvor glad og lettet jeg er, og glemmer helt å fortelle hva vi har gjort. Vel, jeg tok bussen inn til Trondheim, gikk og shoppet litt i butikkene. Tro meg, det var herlig å shoppe. Hvorfor? Jo, jeg kunne endelig gå rakrygget forbi barneavdelingene og direkte til voksenavdelingene og ungdomsavdelingene. Jeg prøvde og kjøpte klær som satt på en mye friskere og sunnere kropp. 5 kg opp i vekt føltes plutselig herlig. Den følelsen skal jeg ta godt vare på, for den er sjelden. Jeg så til og med at jeg har masse å gå på, så jeg vet hva jobben min blir fremover. Fokus på å få en enda friskere og sunnere kropp blir jobben fremover nå. Det er målet til friske Frida.
Etter en liten shoppingrunde kjøpte jeg meg en herlig kaffe før jeg fikk treffe Lars. Jeg så i øynene hans at det var en stor glede å se jenta si så frisk igjen. Gjensidig glede. Vi spaserte bare litt rundt og pratet og kikket litt i butikker. En følelse av frihet fyllte oss begge tror jeg. Det gjorde utrolig godt.
Vi fikk være kjærester igjen. Så dro vi på kino og så filmen beautiful creatuers. Det var serriøst den beste filmen jeg har sett på leenge. Det var som å få klare retningslinjer for fremtiden. Vi kunne sette oss inn i filmen helt utrolig, og kjenne oss igjen veldig. Jeg fikk tårer i øynene flere ganger. Den traff så utrolig bra hele veien.
jeg og Lars satt nærmest å lo etter filmen, fordi vi kunne se på hverandre hva vi tenkte gjennom hele filmen. Vi kjente oss sånn igjen, selv om filmen handlet om hekser og magi. I bunn og grunn handlet det om at valgene vi tar har konsekvenser og er det som fører oss frem i livet. Vi kan velge vei, så er det mye som kan møte oss. Hva som møter oss avhenger av valgene våre. En ting er sikkert. kjærligheten er sterk. Annbefaler filmen på det sterkeste.

I dag har jeg fått vært Frida igjen. Det har vært så herlig at jeg måtte dele det med dere. Jeg er fyllt opp med guts og motivasjon igjen. Nå vet jeg en flott måte å få givende energi til å fortsette kampen. livets rus kaller jeg det. Ingenting er så friskt og sunnt som det. Jeg takker min kjære for en magisk kveld. I kveld kan jeg sovne med et smil om munnen og en herlig følelse inni hjerte mitt.
~Frida~

4 kommentarer:

 1. Så flott Frida! Du har kjempet så bra i det siste, det er så herlig å se :) Hvilken bmi har du nå da? Har du mye du må gå opp eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk for det. ja, jeg gjør mitt beste nå altså:)
   Jeg ligger rundt BMI 15 nå. målet er jo bmi 20, altså normalvekt.

   Slett
 2. Kjempe kjekt å høre at du har hatt det så fint!!! Tenk, slike dager kommer du til å få flere og flere av:)

  SvarSlett
 3. ja tenk det. unner deg også gode dager snuppa <3

  SvarSlett

gode ord dør sist