Frida og min historie

Mitt navn er Frida Olivia Johnsen, og jeg er 23 år. Hjembygda mi heter lensvika, som ligger langs trondheimsfjorden i sør-Trøndelag.
Hvis jeg skulle beskrive meg selv som person,for et halvt år siden, så ville jeg nok svart : -jeg føler meg ikke som en person.mer som et offer. Jeg føler at jeg bare eksisterer...jeg er også et ødelagt menneske. JEG ER KNUST I 1000 BITER. Jeg er den som ikke kan bli hel igjen. Jeg har også mistet alle ressurser og egenskaper. De som gjorde meg til frida..jeg har mistet meg selv,verdiene mine og drømmen mine i systemet over år. Det er ikke håp for meg. Jeg er fanget i et mareritt på evig flukt fra traumer og vonde følelser.
I dag vil jeg beskrive meg som person,fordi jeg føler meg som en person. Jeg er i dag innlagt på vestre viken avd lier i bet-behandling. Jeg jobber hver dag med å møte sårene i sjela mi istedenfor å flykte. Jeg er i dag et velgende menneske på vei til å bli hel. Dette puslespillet er det tøffeste og mest krevende jeg har gjort,men jeg velger å stå i det fordi jeg kjenner at for hver dag jeg kjemper blir jeg mer hel. I det siste har det jeg før følte var knuste urealistiske drømmer,nå blitt en realistisk fremtid jeg kan velge å kjempe mot. Jeg er evig glad for at jeg fikk sjansen til å jobbe med meg selv med bet-modellen. For jeg var fortapt og jeg ble sykere av å være i systemet. Det som startet som en beskyttelse,ble for meg et fangenskap,et liv. Mn det er ikke et liv jeg ønsker. Det er utrolig krevende å jobbe med seg selv på denne måten. Men det funker. Fra behandlingsresistente,håpløse fortapte meg,til at jeg nå sitter i førersetet og tar ansvar og valg i eget liv. Min drøm har alltid vært å bli kreftsykepleier for barn,Mn i det siste har det vokst frem en ny drøm. Å bruke erfaringene mine og historien min og alt jeg har lært i bet,til å hjelpe andre som sitter i et slik fangenskap som jeg gjorde,det å være en stemme som forteller hvor skadelig det kan være å forsvinne i systemet og en stemme for bet. Jeg har kjent det og vært gjennom det,og de endringene og veien mot et bdere liv ønsker jeg for alle de som er fanget. Jeg håper også at min historie kan spre kunnskap så helsevesenet vet hva som hjelper pasienter og hva som ikke gjør det. Jeg håper at min histore på en eller annen måte kan gjøre en forskjell. Det er nok vanskelig for mange å skjønne bet. På mange måter kan det virke brutalt og uforsvarlig,og det er nok det på mange måter. Mn hos mange så er det dette som skal til. En kamp mellom liv og død har det alltid vært. Bet forandret livet mitt. Det var det som skulle til hos meg. Jeg har valgt å være åpen om kampen min her i bet. Fordi jeg tror på at ingenting skal være tabu. Det trengs åpenhet rundt psykisk helse. Alle har en psykisk helse. Jeg orker vertfall ikke å skamme meg lenger fordi jeg er menneskelig. Det burde ingen. Så les med respekt vær så snill. Takk for at dere følger meg.

6 kommentarer:

 1. Blir virkelig lei meg av hvordan du har hatt det...
  Klem

  SvarSlett
 2. Stå på! Håper inderlig du overkommer anaroksia!

  SvarSlett
 3. Viva La Frida! -Å-

  SvarSlett
 4. Hei! Jeg har lest bloggen din en liten stund og er allerede i heiagjengen din. Du har hatt det tøfft, det er åpenbart, men du må være veldig sterk er intrykket mitt. Jeg lurer på, har du fullført ungdomsskolen? Jeg tenker siden du var på sykehuset... Hva gjør du nå, er du under utdanning?

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg mistet en del år på skole, men jeg fikk godkjent grunnskolen likevel. Jeg gikk ut tiende med et snitt på 5 :)

   Slett
 5. Ønsket deg kun det beste, Frida :) Heier på deg. Robin

  SvarSlett

gode ord dør sist