info om spiseforstyrrelser


Hva er spiseforstyrrelser? hvilke årsaker utløser det? hvem får det? hvilken behandling er det? kan man bli frisk?

Det er tusen spørsmål rundt hva en spiseforstyrrelse er. Jeg legger igjen noen linker nedenfor med informasjon om spiseforstyrrelser. Det er skrevet av fagpersoner som er utdannet innenfor helsesektoren og har kompetanse på det med spiseforstyrrelser.

Likevel vil jeg tilføye min egen forklaring på hva en spiseforstyrrelse er. Først og fremst må jeg si at alle som har en spiseforstyrrelse, har sin egen måte å ha den på. En spiseforstyrrelse handler om tanker, følelser og handlinger rundt mat, vekt og kropp. OG, en spiseforstyrrelse er en måte eller mestringsstratergi til å  å takle, skyve unna, bearbeide, eller forholde seg til vanskelige ting og problemer.
Det kan være alt fra oppvekst, overgrep, dårlig selvbilde, mobbing, omsorgssvikt etc.

 Det finnes utrolige likhetstrekk i sykdommen, men årsakene og problemene som har utløst spiseforstyrrelsen hos hver enkelt, påvirker hvordan spiseforstyrrelsen er. Vi er alle forskjellige, men også like.
sånn er det med spiseforstyrrelser også. Det finnes ingen fasit. Fordi det handler om tanker, følelser og selvbilde til et menneske, der et problem har blitt til en spiseforstyrrelse.

Her finner du informasjonen du trenger om spiseforstyrrelser: 

Anoreksia nevrosa
bulimia nevrosa
overspisingslidelse
Megareksi ( kroppsforstyrrelser blant gutter)
otroreksi
uspesifisert spiseforstyrrelse ( EDNOS) 

har du spørsmål om spiseforstyrrelser, tanker, hva som helst... send meg en mail :-)
Fridachokiss@gmail.com

1 kommentar:

  1. Hei:) Ramlet plutselig over bloggen din da jeg satt å søkte litt rundt på nett. Håper det går bra med deg, og at fremtiden ser lys ut. Jeg har selv kjempet kampen du kjemper, men jeg klarte meg godt, jeg reddet meg selv. Ønsker deg alt godt - stå på og aldri gi opp!

    SvarSlett

gode ord dør sist