torsdag 6. januar 2011

Tyggisavhengigheteeen...

Hvis jeg har brukt min hjerne til å kalkulere summen i kroner på hvor mye penger jeg har brukt på pastiller og tyggis de siste fem årene, hadde jeg fått sjokk. Jeg tørr nesten ikke å tenke på det. Jeg har sikkert konsumert 1000 tyggispakker og 1000 pastillesker. I gjennomsnitt har jeg nok spist 2-3 tyggispakker hver dag. I perioder spiser jeg 6. Det er egentlig bare sykt, men jeg har tenkt ut en mulig årsak til at jeg er så hekta på disse kalorifrie varene. Nettopp! jeg sa det jo. Kalorifri. Det er liksom "safe" på alle mulige måter. Det er akseptert å spise disse e-stoffproppede tyggegummiene. Det er greit for spiseforstyrrelsen.
Jeg må serriøst begynne å tenke på å kutte ned på inntaket, for det går med vanvittig mye penger på det.
Det er egentlig nitrist å tenke på, fordi jeg kunne sikkert fått et par-tre sydenturer istede for tyggis liksom.. ÆH!
Men tyggisen er liksom min "bestevenn". Den er så snill. Den er trygg. Den hjelper meg i å ha kontroll.

Hjelp, det siste definitivt ord fra Mr. spiseforstyrrelse, bare så det er sagt.
Men serriøst, hvorfor må det produseres tyggistyper med alle mulige smaker og lukter. Man får jo omtrent dekt alle behov ved å spise tyggis. Slik er det vertfall for meg. Om ti år, får man sikkert tyggis med Smak av ribbe og ettersmaken av riskrem. Reine julemiddag-tyggisen liksom.Vel, jeg er avhengig av tyggis, men jeg har store planer om å prøve å begrense meg LITT!


Flere som har det likedan? Tyggisavhengighet mersom?
~Lea Amalie~

7 kommentarer:

 1. tyggis er ikke hundre prosent kalorifritt da :P sånn en eller to kalorier pr. stk :)

  SvarSlett
 2. anonym:
  Jeg vet det veldig godt. Takk, for kommentaren. Tror ikke du skjønner greia, mn likevel:P

  SvarSlett
 3. Åh, ja! Jeg tvinger pappa til å kjøpe sånne digre tyggispakker hver gang han er på tax free - og han reiser OFTE. Er fullstendig avhengig, tyggis er en spiseforstyrrets beste venn! Jeg har faktisk en HATT stående på rommet som jeg har alle tyggispakkene i, hihi. I tillegg har jeg selvfølgelig en her og der strødd rundt omkring i vesker og diverse...

  SvarSlett
 4. Hehe, I know what you meen ;)
  haha, faktisk... Jeg spiser opp alt med en gang, så kjøper MAX 3 pakker igangen..:P
  TAkk for kommentaren:)

  SvarSlett
 5. hahaha, å gud. Kjenner meg så forferdelig godt igjen!!
  Men ja - pengeforbruket er ENORMT. Dessverre er det ikke lett å bare kutte ut denne avhengigheten.

  SvarSlett
 6. Hehe, det er sant. Umulig for meg vertfall:)

  SvarSlett
 7. Har det akkuratt på samme måten. har en stor boks med masse tyggis og pastiller som jeg gnafser på hele tiden. Blir sånn når man spiser så lite. da må man liksom hele tiden ha noe i munnen, noe som er kalorifritt. men pengene går, det skal jeg si deg. Føler at jeg nesten lever på tyggis, pastiller, lett-brus, kaffe og te. Umulig å slutte med det hvis man ikke begynner å spise mer mat. Må nok gradvis spise mer og gradvis tygge mindre tyggis og pastiller. Men skal si magen blir oppblåst av ett så enormt forbruk av disse varene. Tyggis + Spiseforstyrrelse = sant. rett og slett. Som du sier så tillater spiseforstyrrelsen alt som er kalorifritt og som kan ersattte vanlig mat.

  SvarSlett

gode ord dør sist