mandag 29. august 2011

ansvar...klar? hmm..

Ansvar.. svaret er ansvar. Svaret eller spørsmålet? Svaret på denne mandagens utfordring/endring er Ansvar! Spørsmålet er "hvor mye klarer jeg å ta akkurat nå".
Jeg brukte hele søndag på å forberede et nøye anorektisk innlegg som skulle siteres ut av min munn på møtet i dag. Innlegget innebar fullstendig ansvar for alt, og om hvordan jeg skulle klare det. Jeg klarte til å med å overbevise meg selv om det. Dosen med ansvar jeg fikk, ut i fra vektnedgang og en passelig bra gjennomført helg var utgang etter avtale både kveld og dag, åpent bad og 1 times oppfølging etter hvert måltid. Når jeg tenker meg om var det ikke jeg som bad om dette, det var ikke Frida som snakket under møtet i dag. Fordi Frida sliter noe enormt akkurat nå.. Frida klarer ikke å takle anoreksiens seirende dans gjennom oppkast, overspising, trening og luring.
Hva skjedde med sammarbeid Frida?
Kom igjen, kom frem igjen. Jeg hadde jo gutsen i boks. Jeg skulle klare dette! jeg var sterkere enn anoreksien! KOM IGJENN!

Kontakten min, som leser meg som en åpen bok spurte meg på en sånn måte at hun åpenlyst visste svaret. "er du klar for dette da Frida? ". Svaret mitt etter dagens erfaring er NEI!
Jeg skal ikke legge ut hva jeg eller Anoreksien har bedrevet med i dag, men jeg kan si såppas at det ikke er friskt.

Det kommer til å bli vanskelig de neste dagene og ukene. Det var de klar på da jeg var på møte på levanger. Den neste tiden kommer anoreksien til å være knallhard, og kjempe hardt. Den kommer til å overbevise meg, lure meg, gi meg syke tanker, syke impulser... ALT for å vinne denne kampen.
Derfor vil følelsene og ambivalensen være utrolig sterk den neste tiden.
Dette med dagens møte var nok den første runden med lureri og overbevising.

Dette opplegget skal være en prøverunde frem til torsdag. Så får vi se da.
Det er nå jeg må brette opp armene, selv om jeg aller helst vil legge meg ned på gulvet og overgi meg helt.
~Frida~

2 kommentarer:

 1. Nei, nei, nei.. det er NÅ du skal vise at DU, Frida klarer å ta ansvar for ditt eget liv. Du skal vise den styrken du har vist for oss alle men med en helt ny vri. Du skal vise deg selv at du er sterkere enn de anoretiske tankene. En liten glipp er ikke verdens undergang, du prøver, og det er definitivt det viktigste!

  Frida sa en gang; jeg gleder meg til jeg kan ta ansvar for mitt eget liv, uten å styres av andre.

  Vel, nå har du sjangsen, og det er mer ansvar enn på lenge. Grip sjangsen din til å vise verden hva du er god for! <3 Jeg, og mange fler har troen på at dette er noe du takler, du må tørre å tro det selv kjære deg <3

  SvarSlett
 2. Ord, ord, ord.... Fine ord. Velskrevne ord. Ikke la det bli tomme ord. Ikke la det bli bare dikt og følelsesladet prosa....Vis at du stiller opp. For deg selv. Vis dem som vil hjelpe deg. Vis familien din.

  Hver gang du sier du ikke er klar kryper du tilbake og inn i boblen igjen. Man blir ALDRI klar. Aldri.....Det øyeblikket finnes ikke. Det rette tidspunktet vil aldri komme. Hvis du skal vente på det rette øyeblikket til å si farvel til anoreksien går livet ditt fra deg mens du venter. Nettopp derfor må du overstyre det du vet så godt er den syke viljen. Hvis ikke DU gjør det- hvem skal da gjøre det? En eventyrfe`??? Ta kontrollen tilbake nå Frida. Jeg vet du kan!!!!

  SvarSlett

gode ord dør sist