onsdag 16. mai 2012

mestredagen

dette har vært en bra dag. først fikk jeg beskjeden om at jeg ville bli overflyttet til akuttpost hvis jeg ikke begynte å spise igjen. så fikk jeg vite alternativene jeg hadde. Det ble veldig klart for meg hva jeg skulle velge. Jeg måtte begynne å velge livet igjen, bit for bit. Jeg måtte begynne å spise. Jeg skal ikke på noen akuttpost. Jeg skal være her og bli frisk, jobbe meg friskere og få en toppers sommer.

før den store utfordringen, som var middagsmåltidet, var jeg vitne til at de andre jentene tok årets første bad i sjøen. Jeg var fotograf. De hoppet i det, og da tenkte jeg, det må jeg og gjøre. så når jeg livredd gikk ned til middag hadde jeg allerede bestemt meg. nå var det vinn eller forsvinn. Jeg skulle vinne.
Jeg forskynte meg med næringsdrikken, kornblandingen, bananen, til sammen 600-700 kcal og puttet det i munnen og svelgte. gang på gang, helt til det var tomt. Jeg hadde klart det. Jeg vant.
ubehaget av å ha mat i magen var vondt, men  så kom mamma, og vi dro på ikea og koste oss,drømte oss bort litt og bare nøyt livet. ubehaget gikk til mestring.

når jeg kom tilbake hit fullførte jeg hele femmåltidet og alt hittil i dag er beholdt. alt føles lettere, for nå føles det som om at det eneste alternativet jeg har er å spise, og det er det også, hvis jeg skal nå de målene jeg vil nå. så jeg skal fortsette, og aldri gi opp.

spiser jeg ikke for meg selv, gjør  jeg det for alle som jeg er glad i og alle dere som heier på meg.

~Frida~

7 kommentarer:

 1. fortsett som dette frida.... du har en lang vei å gå!

  SvarSlett
 2. Den eneste veien er gjennom, og for deg betyr det å spise. Men du MÅ mene at du vil dette. Veldig bra at du har klart å få i deg MAT i dag, ikke sonde. Det er IKKE mat husk.
  Keep going.

  SvarSlett
 3. Bra du er inne på riktig spor,men må bare få si en ting,og det er ikke for å være slem,men du MÅ først og fremst spise for deg selv.Har du den innstillingen at du skal spise for andres del,kommer du ikke til å bli frisk.
  Det er ikke egoistisk å tenke på seg selv.Man kan ikke utslette seg selv til fordel for andre.Da blir man et produkt av andres tanker,meninger,mål og ønsker.Da er det ingen Frida lengre.
  Forsøk å ikke tenk på kaloriene som er i maten,for uansett hvordan man snur og vender på det,så må du spise det uansett.Du skal jo opp i normalvekt,slik at kroppen og hjernen fungerer optimalt igjen.Selv om du sikker nå tenker at en BMI på 20 er for mye,så er det det du MÅ.
  Husk på at sjansene for varig skade,i større eller mindre grad absolutt er tilstede.
  Vil bare at alt skal bli bra for deg.
  Noe av det første målet nå må bli å få til å spise alle måltidene.Hver dag,hver uke,hver måned.......

  Mange klemmer.LOL:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig enig med dette!
   Gjør alt du kan for å blokke ut tanker om kalorier osv. tenk heller på hvor godt de forskjellige vitaminene og næringsstoffene maten innholder gjør for kroppen din! Vanskelig, men ikke umulig. Merker det veldig selv; at det er utrolig viktig å ikke bare se kaloriene for da føles det veldig lett håpløst og umulig!

   Du har tatt et steg i riktig retning, men det er du nødt å gjøre til HVERT eneste måltid.

   Slett
 4. Så utrolig bra!!! Ta ett steg av gangen,gi kroppen det den trenger,det er det som skal til for å gå videre! Maten er din medisin mot målet til den friske Frida :) Bli venn med maten,den er din medisin! Jo mer næring,jo mere har du å bygge på og gå på! Da blir du mye mer sterkere til å takle de dårlige dagene også! Så vil det automatisk bli mange gode dager og det er vel de beste? Jeg heier på deg helt til målstreken,for dit skal du med ett stort smil,og da kan du si: "JEG KLAAAAARTE DET!!!! JEG VANT!!!"

  SvarSlett
 5. Så flott å høre Frida!
  Fine blomsterpiken som skal blomstre i frihet : ) husk at i navnet Frida ligger også ordet FRI!

  SvarSlett

gode ord dør sist