mandag 2. april 2012

ny kostplan fra i morgen av- dette går riktig vei

i morges våknet jeg ganske sent, men kom meg opp til slutt.
spiste knekkebrødet mitt og drakk næringsdrikken. Så var dagen i gang.
Jeg begynner å bli ganske lei av næringsdrikk nå, så jeg tok selv initiativ til å be om å få begynne å spise vanlig mat igjen, under behandlingsmøtet i dag. Det kommer til å bli vanskelig, men nå har jeg bestemt meg. Blir det for lang tid med næringsdrikk, blir det vanskeligere og vanskeligere å begynne med vanlig mat igjen også, så jeg tenkte skitt au, jeg starter i morgen. Jeg tok utgangspunkt i tusen kalorier(som jeg skal ha nå), og skrev et forslag. Behandlingsteamet var kjempe overasket og glade for at jeg allerede nå ville begynne. Men sånn er det med meg. bestemmer jeg meg for noe, så gjør jeg det.

Jeg skal foreløbig ikke spise middag enda. Det blir for tøft, så da blir det næringsdrikk. Men alle andre fem måltidene spiser jeg selv. Og jeg begynner fra i morgen av, så ønsk meg lykke til. Det er vel ingen tvil om at dette går riktig vei vertfall.

kostlisten min fra i morgen av blir:

frokost kl. 8.30
1 ryvita med banan
1 ryvita med skinke, agurk og paprika
1 ryvita med leverpostei og agurk
1 ryvita med rekeost, agurk og paprika
1 kopp te

Lunsj kl. 11.30

1 ryvita med banan
1 ryvita med skinke, agurk og paprika
1 ryvita med leverpostei og agurk
1 ryvita med rekeost, agurk og paprika
1 kopp te

middag kl. 14-14.30
100 ml nutridrink(næringsdrikk) med jordbærsmak(150 kcal)
1 ryvita med banan
1 ryvita med skinkeost,agurk og paprika
1 kopp te

fem-måltid kl. 17.00
1 ryvita med banan
1 ryvita med skinke, agurk og paprika
1/2 eple
1 kopp te

kvelds kl. 18.30
1 ryvita med banan
1 ryvita med skinke, agurk og paprika
1 ryvita med skinkeost, paprika og agurk
1 kopp te

spesielle avtaler:
- smører maten selv
- oppfølging under måltid og 30 minutter etter måltid
- hvis jeg ikke spiser etter kostlisten, kompanseres det med næringsdrikk.

Mange synes kanskje dette er lite, men for min kropp som nesten ikke har forbrenning, forventes det at jeg går opp i vekt av dette. I tillegg får jeg bare gå 10 min X2 pr dag, så det er utrolig lavt energiforbruk. Dette er en startfase.

Jeg er veldig spent på morgendagen og gruer meg litt kjenner jeg. Men jeg skal klare det. Det har jeg bestemt meg for.

Jeg får også ta imot besøk igjen nå, siden antall hvite blodceller har økt litt, og infeksjonsfaren ikke er så stor, så i kveld får jeg endelig møte min kjære igjen. Jeg tror ikke jeg har sett han på to uker, så det blir herlig.


~Frida~

23 kommentarer:

 1. Godt å høre! JOBB for livet, kjemp og la det gjøre hode og kropp sterkere. Dette er en god start, og følg den veien du går på. Ikke la deg friste av avstikkere.

  Stor påskeklem! <3

  SvarSlett
 2. http://www.hegnar.no/kvinner/livsstil/article687852.ece?fb_ref=article_top&fb_source=home_oneline ... les den

  SvarSlett
 3. Blir overrasket over at du får lov til å spise ryvita jeg da, siden det er det knekkebrødet med minst kalorier i..Men de vet vel hva de driver med...Men bra at du velger å spise framfor å drikke næringsdrikker, fast føde er jo målet til slutt uansett, så det er jo likeså greit å hoppe i det :) Hang in there <3

  SvarSlett
 4. Fantastisk godt å lese Frida.Det er nå du virkelig viser hvor sterk du er til å jobbe mot de anoreksitankene,og få fokus på det friske.
  Blir så glad av å lese dette,og du er på god vei fram.

  Klemmer:)

  SvarSlett
 5. Frida: Ikke tenk på energiinntak og energiforbruk og tenk at dette her er det jeg må gjøre for og komme meg bort fra den anorektiske tangegangen som er fienden.


  Gjør også prøver du.

  SvarSlett
 6. Stolt av deg, lille venn! <3

  SvarSlett
 7. LYKKE TIL!!! :) Det her klare du!!

  SvarSlett
 8. Et enormt skritt i riktig retning, Frida <3 :-)

  ~Klem~

  SvarSlett
 9. Hei!

  Et kort svar til Laila: det at du er i behandling for anoreksi, betyr ikke høy-kalori-mat. Det er jo vrient for en anorektiker å spise høy-kalori-mat. Så det at Ryvita står på listen er vel like greit. Er enig med næringsdrikkene, og fast føde er faktisk sunnere også. Da har du ulike næringsstoffer mens i drikker kan inntaket bli ensformig? Er ikke kjent med næringsdrikkene, men det er ikke opp til meg å bedømme.

  Stå på, Frida:)

  SvarSlett
 10. Næringsdrikk er et fullverdig måltid :) og en får vel i seg flere essensielle næringsstoffer gjennom en næringsdrikk en gjennom bare knekkebrød.

  Men til deg Frida: nå er du på rett vei!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig Tine.
   Det er ikke snakk om å ha høy-kalorimat når man skal behandle anoreksi,men vanlig norsk mat,i en mengde som gjør at man ikke går ned i vekt.Fordelen med næringsdrikkene,er at det kan være supplement til kostholdet,når man ikke får til å spise nok,eller når man er i en vektøkningsfase.Det som ofte er gunstig for kroppen ifh.til vektøkning er ca.0,5-1 kg.pr.uke.Ofte kan man gå veldig fort opp den første tiden,men det skyldes ødemer.Det regulerer seg selv etter hvert.

   Du gjør en bra jobb Frida:)

   Slett
 11. Åååå, det hva godt å hør :D Keep on the good work :))

  Klem

  SvarSlett
 12. Lykke til Frida!

  Dessuten vet nok Laila hva hun snakker om anonym, hun har problemer med mat hun også...
  Men uansett om det så er knekkebrød med minst kcal i så må man jo bare spise flere, for 1000 kcal er jo summen Frida skal ha i seg nå uansett så hva hun spiser har vi utenfor opplegget ikke noe med. Sikkert ettere å hvite at næringsinnholdet er lite i ETT knekkebrød.. Selvom summen til slutt = 1000...

  SvarSlett
 13. Det var ganske mange karber og mye fiber!
  Rart du ikke skal ha i deg mere proteiner og fett egentlig, proteiner er jo livsviktig.

  SvarSlett
 14. For meg virker det ikke som post 4 har god nok kunnskaper og kompetanse på å behandle anoreksi,for jeg har vært der selv og mange jeg kjenner.Det er veldig tydelig når det kommer til det med mat og kostlister.Tviler på at det er ernæringsfysiolog inn i bildet.En av grunnene til at jeg kan komme med et slikt utsagn er bla.forsvarligheten med å la en alvorlig syk anoreksipasient gå i over en uke uten mat.Et matinntak på 1000 kcal.bør vare bare noen dager,det er jo tross alt mindre enn en slankemeny.
  Noe jeg lærte meg etter å ha vært på Capio Anorexi Center i Stockholm,var at ingen mat var ulovlig.Jeg hadde noen ganger med godteri-trening og kaketrening,for å ufarliggjøre det.Når man feks.skal i selskaper ol.skal man ikke ha begrensninger på at jeg kan ikke spise det og det og det.Det er jo helt normalt å kunne spise alt,til og med sjokolade og potetgull iblandt,men alt med måte.Jeg lærte meg at jeg ikke skulle ha noen begrensninger på hva slags mat jeg kunne tillate meg å spise.Det kjennes helt fantastisk,men anorektiske tanker forsvinner ikke så lett.Tror det kan være vanskelig for friske folk å forstå.
  Oppi alt det med Frida's lille matinntak(det er flott at hun spiser),kan det skyldes at det kan være fare for å få reernæringssyndrom.Det kan men få om man starter å spiser for raskt/mye etter en lengre periode med sulting.
  Da blir man svimmel,besvimer,muskelsvakhet,spasmer og blodprøver viser gjerne forhøyet fosfor.
  Venter også på uppdate....

  SvarSlett
 15. Signerer Anita her. Hun vet hva hun snakker om. Og jeg har også vært der selv.

  SvarSlett
 16. Anita: Syns Capio A här i S e fantastisk:) Hva syntes du? Var du bosatt här eller fikk du d godkjent gjennom norske "myndigheter"
  //Ann Iren

  SvarSlett
 17. håller ellers m Anitai d hun sier her...
  Frida<3<3kjenner meg bekymra for dig....<3

  SvarSlett
 18. Ann Iren:jag var på Capio A,behandlingshemmet,och var den första norska patienten.Och sista.Två vecker efter jag åkte hem,stengde dom pga.economiska problemer.Stockholm's län villa fokusea på dagvård.Dagvården på Löwenströmska sjukhuset blev flyttat till Sollentuna.Det var dagens trening i svensk:)
  Bodde på Capio hele tiden,bortsett fra noen permisjoner.
  Helse midt betalte første halvår,fordi mitt opphold i Fredrikstad ble avsluttet et halvt år før tiden,for de ble kjøpt opp av helse sør-øst.Etter det halve året søkte jeg helse midt selv(2 ganger)men fikk avslag.Ordnet med søknad til Kontor for utenlandsbehandling på St.Olav.En meget bra søknad,med div.knallbra tillegg.Og jeg fikk 6 mnd ekstra.

  Kram,Anita:)

  SvarSlett
 19. ANita:

  Jeg har selv värt där i tilsammen litt over et år. Med avsluttet behandling i mars 2009. Kjempe fornöyd med opplegget, det at de folkuserer på att all mat är ok og att alle spiser samme mengde mat (stort sett). Og det varierte kosthållet var toppen :)
  Herlig plass - men der er det virkelig framåt som gjelder, så kanske er de strengere här en på spesialpost 4..

  Har tipset Frida om denne også.
  De har flyttet tillbake till Löwet nå, og har også startet opp ett nytt behandlingshem for de som har värt fast i det veldig lenge... da bor man där ett år. Det startet nå nylig tror jeg.

  Men vet att det nå har värt flere norska patienter der :)

  Kram, Ann Iren

  SvarSlett
 20. Så utrolig flott å lese Frida! Jeg er så stolt av deg nå! Sender deg nasse styrkeklemmer:) glad i deg, blomsterpiken <3

  SvarSlett

gode ord dør sist