tirsdag 23. august 2011

skuta på rett kjøl

Det er rart hvor redd jeg er for sykdommen min. Jeg er livredd den og tørr ikke annet enn å adlyde noen ganger. Jeg er redd for endringer og hvordan det påvirker sykdommen min. Jeg er redd for hva den kan få meg til å gjøre. Jeg er redd sykdommen min. Når jeg tenker på alt jeg har vært gjennom de siste 6 årene er det kanskje ikke rart at jeg er redd. Men å adlyde sykdommen, vil si det samme som å mate sykdommen. Den blir sterkere. Hva med å bruke styrken min til å for en gangs skyld ikke adlyde, Ikke mate sykdommen, vise at jeg er sterkest. Jeg tenker høyt, hvordan? hvordan ikke adlyde denne gang. Hvordan takle forandringer uten å adlyde anoreksien denne gang? Forandringer skjer snart. Jeg skal overflyttes til Levanger etterhvert. Hvordan finne styrke til å takle de forandringer? For de er mange. Der vil jeg få alt ansvar selv. Der må jeg selv være sterk, og selv be om hjelp til å være sterk. Jeg er redd. Men kanskje går alt mye bedre enn jeg tror. Det gjør som regel det. Alt føles så stort og fælt og forferdelig vondt når det ligger å pirrer og gnager på innsiden. Slipper jeg det ut til noen jeg føler meg trygg på, blir det plutselig lite og håndterbart. Det kan bli bedre. Det vil bli bedre. Jeg vet jo at folk blir frisk på Levanger. Jeg må bare tørre å tro på at jeg også kan komme dit at jeg er frisk.
Jeg må tørre å gi slipp på det som i 6 år har styrt meg. Nå må jeg ta styringen og peile skuta på rett kjøl.
Det er opp til Frida å bestemme nå. Nå er jeg sterk nok til å velge. Utfordringen er å velge riktig.
Jeg veier for og imot. Jeg er veldig ambivalent. Men jeg vet at jeg tilslutt vil ende opp på Levanger. Jeg vet at jeg en dag kommer til å bli frisk.
Men redd er jeg. Hver dag er jeg redd for sykdommen. Men jeg prøver å være sterk.
~Frida~

3 kommentarer:

 1. Frida, det er utrolig inspirerende å lese bloggen din! Du er flink til å forklare og sette ord på ting du er igjennom. Jeg tror det er bra at du har en plass å skrive om alt :-)

  Selvfølgelig skal du bli frisk, det skal du.. tenk alt du egentlig vil oppleve. alle land, kultur, butikker, lukter, solskinn, mennesker og din karriere ikke minst.. du kan bli hva du vil, bestemme selv. er ikke det en deilig følelse? :-)

  Du klarer dette.. Det er jeg overbevist om :-) Stå på!
  G.

  SvarSlett
 2. Skuta på rett kjøl, fortsett og hold kursen. Neste stopp Levanger. Legg til der en stund. Så kan du seile ut på livets hav.. Noe som betyr at du kommer til å klare dette. det kommer til å gå bra! Du blir frisk Frida <3

  0cean

  SvarSlett

gode ord dør sist