lørdag 7. januar 2012

angsten, på åpent hav

Jeg ville bare si at jeg lever. Føler ikke for å skrive så mye om dagen. Det er totalt kaos i tankene. Jeg svinger konstant fra minutt til minutt. Redd, motivert, Frida, klar, uklar, anorektisk, angst om hverandre hele tiden. Det er så slitsomt. Det å i det hele tatt forholde seg til å eksistere er tungt akkurat nå. Jeg vil aller helst bare grave meg langt ned og bli glemt. Reddselen for å mislykkes, reddselen for å falle tilbake og ikke oppfylle kravene og forventningene jeg har til meg selv og andre har til meg, angsten for å nå stå på egne bein å samtidig fortsette å være i det. Jeg sier ikke at noe har blitt verre, eller at jeg har blitt sykere. NEI nei nei, Det er bare at det å nå gå inn i en ny fase hvor JEG må være beinhard og sterk hele tiden, og klare å ha tro på at dette skal gå bra. Det er så vanskelig å ha troen og motivasjonen oppe, når det svinger hele tiden. Jeg føler meg så utrygg og redd, noe som gjør at jeg har konstant angst nå. Jeg er redd for alt. Vil ikke, vil ikke... Vil ikke røre meg av flekken, så redd er jeg. Nå er det snart ingen som kan bestemme over meg lenger, eller ta valg for meg når anoreksien herjer. Nå er det Frida som må ta det ansvaret. Det er ingen tvil om at jeg bare må prøve nå, for jeg er egentlig klar. Aller helst skulle jeg jo fortsatt i behandling, altså frivillig behandling nå som jeg er så godt i gang, men Frida er så utrolig lei av sykehus og behandling, og så klar for å prøve meg der ute i livet. Jeg vil leve og være ungdom.
Selvfølgelig er jeg redd. Jeg tenker det er bra at jeg er redd, for da betyr det at Frida virkelig vil så inderlig. Det hadde vært verre hvis jeg ikke hadde vært redd. Det er jo en del av meg som ikke kan vente til jeg slipper ut herfra. Her hvor de i snart et år har hengt på nakken min å kontrollert meg. Eller anoreksien da. Men så er det jo selvfølgelig anoreksien som gleder seg også da. Og det er det som skremmer meg. For JEG er mektig lei av at anoreksien skal styre livet mitt. Den fryder seg over at jeg snart er fri. Det er da jeg virkelig må gå inn i meg selv å finne frem Frida-styrken å tenke på målene mine. Det å velge å ta de riktige friske valgene er det som fører meg fremover på veien mot målene mine. Og det er JEG som må velge livet, overfor anoreksien. Det er jeg som må velge å utfordre istede for å utsette fordi jeg er redd. Det er nå jeg må GJØRE, istede for å tenke at jeg skal. Det er nå jeg må KJEMPE for livet mitt, for å beholde det. Det er nå jeg kampen min begynner.

Selvfølgelig er jeg redd... Jeg kaster meg ut på åpent hav. Innimellom er jeg mindre redd. Det er når jeg velger å tenke at jeg skal klare det, fordi jeg er Frida. Jeg er Frida, og sykdommen min er ikke meg. Jeg bestemmer. Jeg velger

For de som ikke vet det, kan jeg jo innformere litt om hva planen er fremover. Jeg blir utskrevet Fredag den trettende(hjelp, ironisk nok) og skal begynne på skolen igjen den 16.januar.
Jeg skal fortsette med poliklinisk behandling herretter, og muligens ha korte stabiliseringsopphold når jeg trenger det. Har du noen spørsmål, spør i vei :)
~Frida~

8 kommentarer:

 1. fordi jeg heier på deg uansett!

  SvarSlett
 2. Hei Frida!

  For meg har alle viktige hendelser som har vist seg¨å ha positiv betydning for livet mitt (i et lansiktig perspektiv), skjedd den 13.ende. Enkeltet ganger på fredag den 13, andre bare den 13. :)

  Jeg skjønner du er lei av å være institusjonalisert.... Men hvorfor avbrytes behandlingen NÅ, når du er i en så positiv utvikling, når du er mottagelig og kunne bygget deg opp enda mer, bygget opp mer styrke ???? Bygge deg opp for din egen del, vel og merke. Etter 7 år i anoreksi-fengslet: Spiller 1 eller 2 måneder til på ØM noen rolle, hvis det gir deg det psykologiske verktøyet og tryggheten for å mestre det ansvaret du selv skal ha ?
  Jeg må bare spørre: Er psykologen din også enig at at nå er det rette tidspunktet ???

  Årene som har gått, har gått. Og levd liv kan ikke leves om igjen. Måten vi har valgt å leve og bruke livet på i fortid står fast. Det eneste vi kan gjøre er å ta ansvar for å forandre det vi kan forandre. Det er vår plikt overfor oss selv og overfor livet. Fordi livet er den gaven som er gitt oss. Livet er et ubegripelig mirakel.

  Det perfekte finnes faktisk ikke, og skal du vente på det perfekte øyeblikket blir du aldri fri.
  Du våger. Det er bra.
  Jeg synes du skal gi deg selv tillit. Enten det blir nå blir utskriving den 13,- eller om du bestemmer deg for 2 måneder senere, det spiller da virkelig ingen rolle.
  Så lenge jeg har lest bloggen din, har jeg alltid vært sikker på at du vil greie det. At du vil vinne. Jeg skulle ønske du hadde tro på det selv også! :))

  Klem

  SvarSlett
 3. tusen takk for en så ærlig tilbakemelding og at du har tro på meg :)

  De fleste av behandlerne mine mener og annbefaler meg å gå videre i behandling nå, men de kan ikke holde meg her på tvang lenger, siden det ikke står om liv og død, og at jeg er omkring BMI 17.

  Jeg vet jeg kunne nådd langt om jeg hadde våget å fortsatt nå, men jeg tror at hvis jeg er klar for det, vil jeg fort merke det + at jeg må jo prøve meg der ute, og jeg har tonnevis med motivasjon. Men spørsmålet er som sagt om jeg er sterk nok enda. Heldigvis for Frida kommer både familie og de som har ansvar for poliklinisk oppfølging til å plukke meg fort opp igjen om jeg raser ned igjen. + at jeg vil denne gangen. Jeg vil virkelig klare det. Jeg vil begynne på skolen og komme meg i normalt miljø å sånn.

  klem tilbake

  SvarSlett
 4. har trua på at du klarer dette Frida! Det er det mange andre rundt deg som har også :-) du er ei utrolig pen og virker som ei hjertegod jente, du fortjener å bli helt frisk! <3 lykke til fremover, det e nå du virkelig trenger det! :-) hvor skal du begynne på skole forresten? :)

  SvarSlett
 5. Tusentakk for det mona.
  Fortsetter på helse og sosial termin to,på orkdal vgs. Det er en halvtime fra trondheim og en halvtime fra der jeg bor

  SvarSlett
 6. Tusentakk for det mona.
  Fortsetter på helse og sosial termin to,på orkdal vgs. Det er en halvtime fra trondheim og en halvtime fra der jeg bor

  SvarSlett
 7. bare hyggelig, Frida! :-) Åja, gikk der selv for et par mnder tilbake, men slutta :-/

  SvarSlett
 8. Hvorfor skriver du "frida"(heldigvis for frida) istedenfor heldigvis for meg?? Spør av ren nysjerrighet.

  Får håpe det går bra når du kommer ut og hjem. At du finner motivasjonen og slutter å være offer for deg selv. Du har gjort et godt arbeid, synd å ødelegge det nå hvis du skriver deg ut for tidlig. Men du merker vel om du mestrer ansvaret eller ikke ganske fort? Har du noen plan for hva du skal gjøre hvis det ikke fungerer?

  SvarSlett

gode ord dør sist