onsdag 25. januar 2012

MHE-kliniken i Mora i Sverige?

Jeg har sendt mail til dem om min historie og litt om min situasjon, og spurte hva de syntes om behandlingen deres ville funke for meg. Jeg fikk til svar at de har hatt mange slike pasienter med liknende historier som min, og har hatt gode resultater.

gå inn på hjemmesiden deres å se hvis dere er interessert. Hva synes dere? http://www.mhekliniken.se/

hva synes dere om deres behandlingsmodell, og tror dere det kan være noe for meg?

~Frida~

7 kommentarer:

 1. Helt ærlig tror jeg at det innebærer for mye ansvar og frihet for deg. Tror ikke du et det ennå

  SvarSlett
 2. Det høres bra ut. Men utifra det du skriver tror jeg ikke du er helt der ennå at du kan ta ansvar selv. Det er jo bare ei drøy uke siden du ble mer eller mindre tvangsfora.

  SvarSlett
 3. Har du lest "Fra asken til ilden" av hege arstad? Fikk jo et inntrykk av mhe-klinikken gjennom denne. Fra før av har jeg egentlig ganske positiv innstilling til slike behandlingsmetoder, fordi det ligner mye på det frie livet en skal leve etter sykdom. Man må være innstilt på hard jobbing og selvransakelse. Jeg tror ingen jobb med en selv er bortkastet. Du må tenke godt igjennom hva du kjemper for (Frida), og hva du kjemper mot (sykdommen). Selvfølgelig kan du greie det!
  Et spørsmål er jo om sykdommen din prøver å rømme fra dette med tvang og sykehus og innleggelser (østmarka) og vil være med på å få denne friheten, og bruke det til en sjanse på å kjempe imot. Det blir jo kanskje ti ganger hardere jobbing. Inget krav om bmi eller noe, ikke noe redningsnett med sonde, reimer, osv.
  Ønsker deg lykke til!! :)

  SvarSlett
 4. Jeg har selv erfaring med behandling der over flere år og kan anbefale dem på det varmeste. Jeg var der to ganger på prøveuke, men måtte gi meg fordi på det tidspunktet ga meg for mye frihet(jeg kom da fra lukket ungdomspsyk.avd, i lignende situasjon du er nå), jeg var ikke i stand til å ta det ansvaret det krever. Men når du er i stand til å ta ansvaret, full og helt, så kan du dra dit. Jeg måtte selv vente en del år, faktisk 4-5 år, fra første gangen jeg prøvde meg der, til jeg kunne dra dit og faktisk ha nytte av deres kompetanse. Hvis du ikke klarer følge opplegget, kan du ikke være der, ikke bare pga deg, men også de andre som går der.

  MHE-klinikken er unik og med supre resultater! Anbefaler de på det sterkeste, men som sagt, du må ta alt ansvaret, og er du klar for det?

  SvarSlett
 5. Hva har du å tape på og forsøke denne type behandlingsmetode? Ingenting tenker jeg, men dessverre er det et men. kanskje er det altfor stor overgang for deg ,akkurat fra her du er nå i dag og i mora. Kjenn etter innerst inne, er du klar for denne behandlingsmetoden allerde? Er du klar for alt dette ansvaret det medfører? Tenk,men ikke tenk så mye at tankene kommer i veien for hva som er riktig for deg å gjøre.
  Var inne på tanken med å dra dit selv for 2 1/2 år tilbake, jeg var sliten, lei av å kjempe, jeg vil ha hjelp som funket, jeg måtte få den hjelpen. Kom aldri så langt som til mhekliniken, men fant endelig behandlingsformer som funket: Rosenterapi og gestaltterapi. Har du prøvd noen av dem eller kombinasjonen sammen? Det var min store redning, vi er alle forskjellige individer, en ting som hjelper en person,Hjelper kanskje ikke en annen. Ofte kan det være vanskelig å finne ut av hva slags hjelp man virkelig trenger i en slik situasjon. ikke la de tingene du tror fungerer for deg være uprøvd, det er min erfaring. Man må prøve og feile for å komme på rett vei. Har ei bekjent som har blitt frisk etter oppholdet i Mora, så spørr om å komme dit for å prøve om det kan være noe for deg. Så har du forsøkt i det minste. Alt er vedt å forsøke for og komme nærmere målet som du har om å bli frisk. Det er mulig å bli FRISK, også for deg Frida!

  SvarSlett
 6. Vet at det var en"pasientbro"av norske pasienter som reiste til Sverige,for behandling av sf.,men det er ikke d lengre.Da må man visst ha en søknadsprosess som er ganske krevende.Jeg kom hjem fra Capio Anorexi Center,behandlingshjemmet,for under 1 uke siden.Det ligger i Stockholm,men pga.økonomiske problemer blir det lagt ned fra 31/1-2012.D e forjævlig.Hadde det ikke vært for de,hadde æ ligget under torva no.De er/var helt fantastiske.Har aldri vært så bra som jeg er nå.Det er dager som er steintøffe,men jeg får til å gjøre jobben min ifh.til mat og spising.Kroppen fungerer igjen.Har en bmi på 20,og ser ofte selv at jeg er veldig slank.Har jo stunder der jeg føler meg som en flodhest,men det er ikke realiteten.Blir ting vanskelige,gjør d i lengden d bare verre å ikke spise.D reduserer kanskje angst,men for hver dag dør kroppen litt.Du vil etter hvert få "verktøy"for å motarbeide anoeksien.D går i hovedsak ut på å gjøre d motsatte av d de syke tankene sier til deg.Når du merker hva som er hva som er friske og syke tanker,kommer du t å få d t:)

  Klem

  SvarSlett
 7. Jeg har vært der og opplegget er helt supert! Det finnes en bok skrevet av han som leder klinikken og noen jenter som har vært der også (jeg har skrevet i boka som eneste norske også!!)

  http://www.capris.no/product.aspx?isbn=9188872998

  Boka anbefales. Og klinikken anbefales. Jeg ble nesten helt frisk, men fikk et tilbakefall etterpå, men jeg er sikker på at hadde jeg fått kommet tilbake hadde jeg sikkert blitt helt 100% frisk!

  Men nå er det nå en gang sånn at det koster penger og det er nesten umulig å få støtte til det i dag, dessverre. Da jeg var der var det flere norske som hadde betalt det selv med lån i banken.

  Det ble mye reising da. Jeg tok 8 flyturer i måneden faktisk. Pendlet ett år mellom Mora, Stavanger og Tromsø (der jeg bodde akkurat da)

  SvarSlett

gode ord dør sist