torsdag 10. mai 2012

dagne

ting går litt opp og ned for tiden. Jeg sliter med å få i meg alt på kostlisten, så det går litt i sondemat for tiden. Nå er det slik at hvis jeg ikke spiser, får jeg sondemat. Det er egentlig ganske greit, for da vinner ikke anoreksien likevel. Jeg vil jo selvfølgelig klare å spise selv, men jeg tenker det kommer til å bli bedre når jeg kommer meg opp i vekt.

ellers har vi gjort ett tiltak som kan hindre at jeg forviller meg inn i destruktive mønster. vi har laget en kontrakt, som jeg daglig skal skrive under på. kontrakten sier at jeg skal ikke kaste opp, trene, si fra hvis jeg har gjort noen av delene, ta imot sondemat frivillig, si fra hvis jeg har destruktive tanker. Det funker litt, men jeg kaster fortsatt opp litt. trening har jeg sluttet med, og det er godt. Det er ikke akkurat enkelt å ta pushups når man er noen-og-tredve-kilo.

ting går framover, sakte med sikkert. ellers driver jeg og forsker litt på ting jeg kan ha på kostlista mi. så hvis noen har noen forslag så blir jeg kjempe glad. det bør helst være sunt.

i dag hadde vi billedterapi. vi driver å lager kokonger. vi blåser opp ballonger og legger gips utenpå, så pynter vi dem etterpå. kjempemoro.
ellers vil jeg bare si takk til alle som følger bloggen min. dere er store støttespillere.
~Frida~

13 kommentarer:

 1. Jordbær, melon, cottage cheese, havregrøt/kornblanding, yoghurt! kjempe godt og sunt :)

  SvarSlett
 2. Smoothie med nøtter/kornblanding/tørketfrukt/olje/frukt osv.

  Nøtteblandinger.

  Kesam vanilje eller orginal blandet med syltetøy/kakao/fukt osv god i fryseren.

  Sportsbarer eller mellommåltidsbar osv.

  SvarSlett
 3. Men på bildene poserer du som om du er dritstolt over kroppen din.....

  SvarSlett
 4. Med tanke på kostlistene dine...Seriøst: Det er vel ingen som orker å spise 20 Ryvita om dagen????
  Spis ekte smør, rømme, tyrkisk yoghurt, peanøttsmør, kjøtt (ikke kylling, det er juks!) fisk. Hjernen din trenger animalsk fett for å fungere. Fordi PLANTEOLJER DUGER IKKE TIL DET...
  Ikke lyv for deg selv. Sonde er ikke en seier. Å veie noen-og-tredve kilo når du er litt under 1,70 (slik du skrive en gang) er IKKE en seier!!!

  SvarSlett
 5. Vanskelig å finne nye ting man kan ha på kostlista si, spesielt når anoreksien begrenser hva man kan putte på den.
  Her er noen forslag

  Speltlomper, veldig godt og kan brukes som om det var brød. Vedig godt med skinke/kalkunfilet/hamburrgerrygg sammen med salat, tomat og lignende.

  Mager yoghurt som yoplait naturlig lett
  Skyr

  Cottage Cheese blandet med yoghurt (jordbær/blåbær)

  Frukt og bær

  SvarSlett
 6. Å blogge såppas åpent om en sykdomspreget tenåringshverdag, er et valg som innebærer at en hel del folk får lese om livet ditt. Men jeg og mange går ut i fra at det valget var ment som en motivasjon, en erklæring, og et bevis på at du, på at selv Frida som har vært syk i snart åtte år kan greie det.

  Det er noe jeg vet du kan. så Stå på, du er unik, og har en mulighet og et liv de færreste kan drømme om. Det ligger bare å venter på deg. Tro meg, snart ser du nok klart hvordan du skal hoppe i det. For er det noe som er sant, så er det at det kommer til å bli verdt det.

  Men tilbake til ansvaret i å drive denne bloggen; "Du poserer som om du er stolt over kroppen din" - henviser til tidligere kommentar i dette feltet. Jeg er glad du er såppas moden og har skjønt det at å ta til seg slike håpløse kommentarer fra totalt uvitende om akkurat DIN situasjon er ingen ting å vinne på, Frida. Hvem enn som skrev kommentaren er uinterresant å bruke energi på, men det er sikkert at vedkommende har misoppfattet en hel stor del med det å drive denne bloggen. Hva er egentlig hensikten med å prøve å tråkke på denne jenta, som gir alt av seg selv for å prøve å bryte igjennom 8 år i et spiseforstyrret helvete? En ting er sikker, det er ikke lett. det er ikke gjort på en dag. Men dagen kommer. Dagen din kommer Frida.


  Tenk dere litt om. Tenk litt lenger enn å godta å kjenne på følelser som misunnelse, hat, kanskje til og med sjalusi, mot en som kjemper hver dag med å overleve følelser.
  Livet er alt for hverdifullt til å handle dumdristig. Nok om det.

  Livet ditt er og verdifullt Frida. Go on girl. Du er elsket. Tillat deg selv å elske deg selv. Elske FRIDA.

  0cean

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig,Ocean.

   Ut i fra det anonym skriver om at du er stolt over kroppen din Frida,har hun nok ikke forstått.Det som de med anoreksi føler og "ser"i speilet,er jo at de har mer kontroll og er dyktige til noe når de får til å presse kroppen ned i vekt.Når det kjennes ut som alt av følelser og tanker er uutholdelige,gjør man jo alt for å få til å endre på det.Det handler også mye og selvstraff,da man føler at alt man gjør/har gjort aldri er bra nok.Også det at man vil gjøre et forsøk på å bli godtatt.Det handler også ofte om et forsøk på å bli sett og hørt,og det handler ikke noe om å være oppmerksomhetssyk,som da er lett å tro.
   Ofte er det fordi man ble sett for lite da vonde ting tidligere i livet ikke ble sett.
   Når/hvis man viser fram kroppen sin når man er veldig undervektig,kan det være et ubevisst signal om at:jeg er dyktig til noe,andre mennesker ser meg,andre kan se at jeg ikke har det bra og kanskje et spørsmål om at "er jeg tykk?"Sier ikke at det ER sånn,men for mange kan det være det.
   Og en annen ting.Hva når det blir varmere og det er tid for shorts og kortarmet?Skal man da føle seg tvunget til å gå i mest mulig klær?Og hva med de som har mye arr etter selvskading,operasjonssår eller brannskader.Ironisk nok,så er burka den enkleste løsningen.....:)

   Slett
 7. Du er en fin jente. Jeg kjenner deg ikke men jeg liker deg likevel.

  SvarSlett
 8. Tja,eksempler og ideer på annen type mat.....
  Sunn mat?Synes det blir feil å prate om hva som er sunt for enkeltpersoner,for da må man se mye på hva personen vanligvis spiser.Å spise "sunt"for meg nå,kan være å prøve å få til å spise snacks,litt kake ol.for å utfordre meg selv.Det er sunt for meg.Ofte starter en spiseforstyrrelse med at man skal spise sunt,og å spise fettfritt eller sukkerfritt hjelper ikke på de anorektiske tankene.
  Hva slags smaker er det du liker Frida?

  Hva med hjemmelaget milkshake m/ulike frukter og bær?Cottage cheese med eple og kanel,cultura med musli,prøv gradvis å bytte ut Ryvita med brødskiver/rundstykker,eggeomelett,pastasalat med skinke,fetaost,avocado/bønner.Skal tenke ut mer:)

  Klem,LofL

  SvarSlett
 9. Helt enig i det Ocean skrev!
  Sunne matvarer? Får du velge fritt? Prøv avocado som garnityr på knekkebrød! Veldig bra for tørr hud.
  Cottage cheese, yoghurt/skyr med frukt og bær.
  Omelett med krydderskinke, rødløk, paprika og sukkererter.

  SvarSlett
 10. Tenker så det knaker ang.alternative matvarer.Pinjekjerner er feks.godt å ha i pasta/skinkesalat,mandler,nøtter,go'morgen youghurt,ulike eggeretter....ehh,kommer ikke på mer nå.
  Vil ikke anbefale typiske light-produkter,for du går definitivt ikke inn under de som skal spise mat i den kategorien.Det kan gjøre at man blir like opphengt i fett,sukker og kalorier som før.
  Målet må jo å være å ha et såkalt kosthold a la'norsk husmannskost.
  You can do it,you can do it,you can do it:)

  Klem og LOL :)

  SvarSlett
 11. Chevre (geitost) med tomat.
  Avokado med tomat (kjenner endel som har dilla på avokado med grillkrydder :p )
  Cottage cheese med syltetøy på grove lapper, gjerne laget med havremel.
  Brie, spekeskinke, pesto og agurk/paprika.

  Ovnsbakt laks med creme fraiche og sitron (pakk alt inn i folie og ovnsbak)

  SvarSlett
 12. Jeg har fått meg en favorittsnack som jeg spiser så ofte jeg kan, det er å skjære opp gulrøtter, agurk i strimler og ha holiday dip pulver som du blander med rømme, utrolig digg!

  SvarSlett

gode ord dør sist