fredag 25. januar 2013

update og bp-killer

jeg får vel starte med siste nytt på Frida-fronten. onsdag skulle jeg bare ut å lufte meg en tur før middag, så skulle jeg krysse veien(på en overgangsfelt), det kom en bil i full fart,  og bremset akkurat for sent. Jeg føyk i bakken og endte opp med hjernerystelse, skrubbsår, bristet ribbbein og kraftig forslått hofte og kne og ankel. heldigvis var ingenting brukket. Det var det ene, det andre er at sjåføren stakk av. Jeg skjønner ikke at det går ann. jeg er utskrevet av sykehuset nå da heldigvis, og alt går bra nå.

Ellers fortsetter jeg med knallhard jobbing. jeg spiser etter kostlisten og hviler, jeg er snill med kroppen min, jeg blir mer og mer Frida for hver dag som går. Nå driver jeg å jobber med å unngå overspising. jeg har laget meg en liten oversikt over motivasjonsfaktorer for å ikke overspise. kanskje kan den være til hjelp for andre også.


«BP-killer»
-         - Jeg oppnår ingenting ved å overspise. Kun en falsk tilfredstillelse fra sykdommen. Det er ikke verdt det.
-         - Jeg bruker tusenvis av kroner på mat, som går rett i dass! Tenk hva jeg kunne brukt de pengene på!
-       -   Når jeg overspiser er det bare det første tygget som et godt, og da sitter jeg der igjen med mat for mange hundre kroner som jeg MÅ spise opp. Oppkastingen etterpå er vond og smertefull. Det er ikke verdt det!
-         - Jeg bruker gjennomsnitt 2 timer på en overspising. Det tar mye tid som jeg kunne brukt på andre ting. Positive ting, friske ting.
-      -   Hvor lenge har jeg tenkt å kjøpe mat for 500 kr og sitte på en handikapdo og spise og kaste opp?
-       -   Det med overspising og oppkast har for meg lenge vært en ventil, men det finnes andre ventiler, men da må jeg først tette igjen overspisingsventilen.
-       -   Etter en overspising sitter jeg igjen med vonde følelser og skam.
-      -    Tenk på mestringsfølelsen av å ha klart en dag uten. Det er å gå på friskveien.
-       -   Overspising og oppkast er ikke bra for kroppen min. jeg må være snill med kroppen min. jeg skal ha den hele livet.
-        -  Kroppen er et verktøy for å nå målene mine.
-       -   Kroppen jeg skal bygge opp skal bli ny, frisk og MIN.
-       -   Jeg trenger en frisk kropp til å nå målene mine.
-      -    Tennene blir stygge og ødelagte
-      .    Jeg får mindre tid til å være god med kroppen(pusse tenner, dusje, sminking, hårstyling osv)
-       -   Være obs på triggere. Det er ikke verdt det!
-     -    Trangen til overspising blir mindre og mindre for hver gang jeg klarer å stå imot. 


her er det mange ting å tenke over.

~Frida~

5 kommentarer:

 1. Gode råd til deg selv! Håper de virker for deg!

  Også vil jeg at jeg hadde en slik en periode selv i ca 1-2 mnd. Jeg spiste og spydde hele dagen. Enorme mengder kalorier og penger så klart. Det som gjorde at jeg klarte å slutte var at jeg ble lagt inn siden den perioden der gikk jeg ned 7-10 kg og jeg var alvorlig avmagret fra før.

  Jeg husker den tiden som den værste tiden i mitt liv... Jeg vil aldri aldri tilbake, og det er det du må tenke på, du vet hva det er, hva det gjør med deg, hvor mye det skader deg.

  Håper virkelig du skal få ting til å bli frisk som du ønsker.

  <3

  SvarSlett
 2. Bare et tips til: De gangene du kjenner på trangen til å handle mat for å overspise, men klarer å stå imot, hva med å legge av et pengebeløp tilsvarende det du ellers tror du ville brukt, og så etter en stund kjøpe deg noe du virkelig har lyst på for de pengene?

  SvarSlett
 3. Låne de rådan dine æ ;)
  Idiot som kjørt på dæ ;O God bedring! :)

  SvarSlett
 4. Hei Frida. Jeg har fulgt med bloggen din i en stund uten å kommentere noe, og nå synes jeg at det er på tiden for meg å kommentere noe her på bloggen din :) Jeg synes at du er utrolig sterk jente. God bedring og stå på for å bli friskere :) Jeg heier på deg, Frida!

  Klem <3

  SvarSlett
 5. Hei! Så glad jeg fant bloggen din :) Jeg sliter også med å unngå b/p, men syns det er et helvete.

  SvarSlett

gode ord dør sist