lørdag 2. mars 2013

en frisk kropp

Jeg føler meg forferdelig. Kjenner godt på kroppen min at jeg går opp i vekt. Det er selvfølgelig en delt følelse, men det er sykdomsfølelsen jeg er mest vant til å kjenne på og som kommer først inn. Jeg prøver å tenke at det er positivt, men jeg klarer liksom ikke å la være å kjenne på skittenhetsfølelsen som sitter som støpt og har gjort i mange år når jeg kommer over 40 kg. Jeg vet med fornuften min at det er muskler og nødvendige kilo jeg går opp, men likevel er skittenhetsfølelsen så sterk.
Det føles rett og slett helt forjævlig(unnskyld uttrykket), men uansett må jeg bare lære meg å holde ut og kjenne på følelsene. Det er tross alt når jeg er i følelseshelvetet at jeg kan endre følelsene og tankene mine. Det er når følelsene er der at jeg kan endre dem. Jeg må bare godta kiloene. Det er jo litt spennende også. følelsene kan jo være spennende. Jeg kan velge å tenke slik. Dette er et forsøksprosjekt. mitt prosjekt om å bli frisk. En ny Frida. Frida med en voksen normal kropp. Wæh, det er skummelt. forferdelig skummelt. så skummelt at jeg ikke klarer å holde det i sjakk inni meg. Å det er NÅ det er SÅ VIKTIG at jeg ikke gjør som jeg alltid har gjort. FLYKTE! For å unngå å fortsette i den negative evige sykdomsrunddansen må jeg gå videre. Jeg må bruke friske mestringsstratergier for å takle dette. jeg har det i meg. ja, det er nytt og skummelt, men det er BRA! Det er bra for fremtiden min og for livet mitt, for helsa, for drømmene mine, for meg. Hvorfor skal jeg leve i en barnekropp da? godt spørsmål. Det spør jeg meg selv om, og da finner jeg ingen gode grunner for det. Det er bare et behov jeg hadde som barn. å være tynnest og flinkest. Da var jeg bra nok. Men livet har gått videre nå. Det må jeg også. Jeg må gå videre. Veien er lagt foran meg nå. Det er bare for meg å unngå å gå på de fristende enkle sykdomsveiene. alle står på sidelinja og heier på meg, jeg kan velge å høre på dem, for de vil meg godt og at jeg skal bli frisk. de leder meg fremover mot målene mine. Går jeg på omveiene til sykdommen og lytter til den, kommer jeg ingen vei. sakte men sikkert mister jeg alt jeg har i livet mitt, jeg mister venner, familie, kjæreste, meg selv, livet. jeg dør. Det er det sykdommen vil oppnå. Så derfor velger jeg å gå opp denne tunge bakken nå. Ja, det er for jævlig, men det skal bli bedre, for jeg kommer til å forandre meg på så mange områder mens jeg går på frisk-veien. Jeg kommer til å bli sterkere, og sykdommen svakere. Jeg kommer til å finne meg selv og mine verdier.
Så kiloene føles ekle og forferdelige ut nå, men det vil føles bedre. Jeg må bare gi slipp på barnet i meg og gå videre. Det er tungt, nytt og skummelt, men det må til for at jeg skal bli frisk.

er dere fortsatt med meg, kjære lesere? setter pris på noen gode ord innimellom. Er dere der?
klem fra meg.
~Frida~

17 kommentarer:

 1. Hei, Frida!

  Det er godt å høre at du satser på å jobbe gjennom følelsene istedet for å flykte nå, uansett hvor tøft det er. Så deg ute å gå en dag her, du ser bedre ut enn på lenge, så fresh med det tøffe håret ditt og den fine stilen din. Samtidig så alvorlig og innesluttet. Håper du snart kan føle på innsiden det du viser oss andre på utsiden!

  Stå på nå Frida, du nærmer deg målet, og det vil så være værdt det!

  SvarSlett
 2. Du blir vakrere med flere kilo. Ikke la sykdommen ha kontrollen. Vi vil alle ha sunne og friske Frida. Din kropp, ditt liv, og dine mål. Prosessen er lang, men du må klare å kjempe deg gjennom. Husk du blir vakrere med flere kilo!!

  SvarSlett
 3. Jeg er så glad for at du tar dette steget. Du er utrolig sterk, og ja, vi er mange som står på sidelinjen og heier på deg. Fortsett sånn Frida. Klem <3 Gry

  SvarSlett
 4. Vi er her, søte deg! Masse lykke til på veien din mot å bli frisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Leser og heier på deg.
   Jeg har vel også flyktet hele livet, og livet er skrekkelig i flukt, i grunn.
   Jeg ønsker deg så mye godt, Frida.
   M

   Slett
 5. Hei. Jeg er ei voksen dame som følger deg på din tunge vei. Ønsker deg lykke til. Beundrer deg for måten du setter ord på følelsene dine. Har et sterkt ønske om at du skal klare dette.

  SvarSlett
 6. Jeg synes du er utrolig tøff som jobber for å bli frisk! Jeg kan bare tenke meg hvor utrolig tøft og vanskelig det er. Fortsett å kjemp, du kan klare alt du vil bare du ikke gir opp. Vi er her for å heie deg frem <3

  SvarSlett
 7. Jeg titter innom daglig for å se om du har oppdatert! :)
  Heier på deg og er spent på hvordan det blir med behandlingen din fremover.

  SvarSlett
 8. Kjære Frida. Du skal vite du har mange som heier på deg og støtter deg i de tunge oppoverbakkene.. som venter ved din side når du trenger en pustepause, og som jubler hemningsløst for alle skritt du tar på veien mot livet. Jeg vet selv hvor vanskelig det kan være å forholde seg til 'en ny kropp'.. men tenk så spennende det kan være også! Jeg synes du er kjempe sterk og tøff som legger ut på denne reisen.. Prøv å se på den med utforskende og lekende øyne- la nysgjerrigheten lede deg, kjære venn. Nysgjerrigheten på livet, dagene og alt som er i forandring. Ingen enkel sak- I know.. men frisklivet og realisering av drømmene er verdt det. Heier på deg- alt jeg kan, kjære Frida.

  SvarSlett
 9. Det er i motbakkane det går oppover, Frida :-) Stå på!
  Jesus seier i Joh 10,10: "Tjuven kjem berre for å stela, drepa og øydeleggja. Eg er komen for at de skal ha liv og overflod"
  Klem frå Ingvild

  SvarSlett
 10. Er her,og vet alt for godt hvordan du har det Frida.

  Klem

  SvarSlett
 11. Stay strong <3 Sterke ord du formidler her på bloggen. Inspirerende hvordan du aldri gir opp! Sender deg gode tanker - du fortjener kun det beste :)

  SvarSlett
 12. Heier på deg Frida.. Leser alt med respekt, og ønsker så veldig gjerne at du skal nå målene dine :)
  -Kate

  SvarSlett
 13. Hei Frida,innom bloggen din ofte for å se hvordan det går med deg. Jeg er en voksen utflytta lensvikdame som kjenner din tante Heidi godt :-))

  Ønsker deg alt godt i din kamp for å bli frisk, husk du danser mot vår!

  SvarSlett
 14. Er her, alltid <3 Celli

  SvarSlett

gode ord dør sist