søndag 27. juli 2014

Livet går bare opp opp opp!

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har så lyst å fortelle alt som går så utrolig bra for tida nå. Jeg mestrer utfordringene livet gir meg, og endelig utfordringene sykdommen gir meg også. Jeg er en annen person i dag enn for bare uker siden, og spesielt siden jeg kom hit. Det er bare at det er så utrolig spennende og godt å kjenne på alt det gode livet gir meg når jeg kjemper for det. Man må jobbe for å få det bra, og det gjennomfører jeg nå. Den største forskjellen fra før og nå er at tankene mine og refleksjonene mine handler om friske ting og fokuset mitt alltid har en konstruktiv og positiv hensikt. Fokuset mitt eks rundt trening er å bygge en frisk og sunn kropp med muskler som jeg kan klare å bli glad i, samtidig gir trening meg en viktig følelse av å være tilstede i kroppen min. Det gir meg også mestring, mens andre dager må jeg presse meg for å gjennomføre, og sånn er det jo med mange ting i livet. Det går opp og ned.
Jeg har ikke bodd hjemme og gjort normale ting på mange år, og nå gjør jeg det hver dag. Friske ting altså. Jeg øver meg på å fylle livet mitt med friske ting som gir meg glede, slik at jeg skal klare å ta med meg det hjemme, og få det til der også.
Fokuset mitt er å vinne denne kampen. Og helt ærlig vil jeg si at jeg balanserer rundt 75% frisk nå.
Jeg er også mye mer stabil når det kommer til følelsessvingninger, og jeg takler og forholdet meg til følelser på en helt annen måte. Jeg straffer ikke meg selv for å være sint eller lei meg. Jeg ser ikke på det å være sint som en svakhet lenger. Jeg ser på det som en naturlig reaksjon på ting som skjer iløpet av en dag. Og det finnes ikke bare sinne og glede. Jeg kan være lei meg, skuffet, frustrert, lykkelig, usikker, redd osv. Dette har jeg ikke blitt helt vant til enda, men jeg kommer dit. Det vet jeg.
Målet er å bli frisk. Men hva er egentlig frisk? når kan jeg si "jeg er frisk"? Jeg mener at jeg kan si det når jeg klarer å skille mellom følelser og mat, og ikke bruker mat som et verktøy for å takle følelser. Det samme gjelder det med å kontrollere livet med vekt, kropp, mat eller destruktive handlinger. Når man takler å forholde seg til følelser på normale måter uten at det er destruktivt på noen måte. Når man kjenner at man er trygg på egne reaksjoner og følelser og selvbilde. Når man vet hva man skal gjøre i vanskelige situasjoner. Når ikke impulsivitet styrer eller man går på autopilot. Det er mange ting som må på plass før man er frisk, og mange har så sammensatt sykdomsbilde, så det tar tid. Men jeg tror at den dagen jeg er frisk, så kjenner jeg det i hjertet.

Det som har vært viktig for meg i min recovery denne gangen har vært å gjøre friske ting hver dag. Jeg skirver daglige "dagplaner" hvor det står hva jeg skal gjøre, når jeg skal spise, når jeg skal trene, når jeg skal være alene osv. Nå er vi i en nedtrappingsperiode på observasjoner, og Jeg skal få mer og mer ansvar selv. Det er hard jobbing, og det krever fokus som er rett, bra form, sammarbeid, ærlighet og motivasjon. Noen dager er bedre enn andre, men sånn er det. Det går fremover. Jeg merker jeg blir veldig redd og lei meg om jeg går et skritt tilbake, men jeg ser jo at jeg går alltid to skritt frem etterpå.
Det er å bli frisk som er fokuset mitt nå.

I dag kom pappa og hentet meg på motorsykkel og vi kjørte hjem. Jeg var hjemme for første gang på et halvt år, og det var en veldig god følelse. Sist jeg var hjemme ble jeg hentet i zeaking. sist jeg bodde hjemme var jeg en annen person. I dag gikk frida inn i hjemmet sitt og bare smilte. Dette er mitt hjem. Jeg fikk se det nye huset til pappa for første gang. Og det beste, vi dro på besøk til søsteren min og tantebarnene mine. Det var så herlig å se dem igjen. Alt har bare vært friskt, og gitt meg så mange gode følelser, og det er så bra. JEg kjenner at jeg skal få til dette. Ingenting er umulig. Jeg skal klare dette. Jeg kjenner at jeg ønskerr å ha livet mer enn noe annet. JEg vil klare å mestre nedturene for å så nyyte oppturer etterpå. Jeg vil være tilstede. JEg vil leve, ikke eksistere. JEg vil være den versonen av meg selv jeg holder på å bli. Jeg vil være friske frida, og gi slipp på syke frida. Jeg vil bli frisk.
~Frida~

1 kommentar:

  1. You make me proud <3 Og for en inspirasjon du er!

    Når jeg kommer tilbake fra Alta så synes jeg vi må treffes. Alt for lenge siden sist! :) Keep up the good work (Y)

    SvarSlett

gode ord dør sist