mandag 6. desember 2010

Holdninger og slikt...

sitter på skolen og har fritime nå. har akkurat hatt en time kommunikasjon og samhandling, der vi nå lærer om holdninger, verider og normer.
denne timen har vi snakket litt om ulike holdninger vi har til ulike saker og ulike mennesker.
jeg blir litt oppgitt og sjokkert over noen av elevene i klassen min. mens læreren står å snakker om hvor viktig det er å respektere hverandres verdier og holdninger (uavhengig av kultur, livssituasjon, alder osv), sitter noen elever bak meg i klasserommet å gjør narr av alt læreren sier, PLUSS at de konstant sitter å hvisker om noen av de andre elevene som har en annen kultur og er fra et annet land.
det verste er: hun ene som sitter å utdyper sine negative holdninger VAR min bestevenninde. jeg har vokst opp med henne og hadde et godt forhold til henne. hun er året mindre enn meg, og har ikke fått smakt så mye på det vonde i livet. ALL DRITTEN som kommer ut av henne gjør at jeg kommer i en liten konflikt med meg selv. jeg vil gjerne på fram mine synspunkter i diskusjonen vi hadde i klassen, men føler at HUN og de andre kommer til å gjøre narr av meg i etterkant, hvis jeg gjør det.
mine holdninger er klare: jeg respekterer alle mennesker og har prøver å ikke ha noen fordommer til noen.samtidig vil jeg ha brae karakterer og lære mye på skolen. MEN jeg vil også være populær.
så her har vi en liten holdningskonflikt på gang. (hehe, litt stolt av å bruke det ordet, har akkurat lært om det).

uansett synes jeg det er så umodent av noen av elevene. jeg synes at når man begynner på helse og sosialfag på videregående, og din fremtidige jobb handler om å hjelpe, respektere og jobbe med mennesker, er det å sitte å mobbe og gjøre narr av andre elever og nærmest forsyne andre med negative holdninger IKKE en positiv ting.
dette er vanskelig, for hun er jo tross alt en god venninde. Å det å ha gode venninder er viktig for meg. jeg har egentlig aldri hatt noen bestevenninde som jeg kan si alt til og stole 100 % på. det er vanskelig når man er i min situasjon.
åh, litt komplisert, men dere skjønner sikkert. DILEMMA!
vel, skal fortsette skoledagen med litt lekser nå. noe godt må det komme ut av fritimen. vurderte å sove, men det vil bare medføre en meget daff Lea:P

noen som har opplevd det samme?
ha en fin dag videre:)
Lea

2 kommentarer:

  1. Hehe, æ va teit :-) Håpe du itj synes æ e sånn no :-D

    SvarSlett
  2. kjære venn, ikke tenk på det no..<3
    du e verdens beste jente uansett<3

    SvarSlett

gode ord dør sist