tirsdag 26. juni 2012

valget er tatt

 ja, nå er dere vel spente.

valget var vanskelig, men som min mamma sa, "dette er det beste valget du noensinne har tatt". Det eneste riktige ut i fra hva jeg ønsker med livet mitt, og for min egen del og helse, velger jeg å fortsette behandlingen.
valget er tatt, og jeg føler meg hundre kg bekymringer lettere, selv om jeg vet at nå er det en stor kamp foran meg. Jeg er utslitt etter en hel uke med ambivalent tenking, og når jeg ser tilbake, finner jeg enda en grunn til å velge videre behandling. Jeg har ikke noe liv nå, og jeg har alt som skal til inni meg for å klare å få akkurat det livet jeg vil ha.

Det som gjelder nå, er å følge behandlingsopplegget. Det kommer til å bli beintøft, men det er den eneste veien å gå for å få det livet jeg ønsker.

jeg setter pris på at dere skriver så ærlig til meg. det er ikke godt å kjenne på, men det er virkeligheten og realiteten.

wish me luck! Denne gangen har jeg pakket en blå bag. Den røde skal jeg brenne, for den bringer ulykke tror jeg.
~Frida~

24 kommentarer:

 1. Supert, Frida! Nå ble jeg glad. Ønsker deg masse lykke til! Jeg vet du kan klare det!

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Dette er det viktigste og aller beste valget du kan gjøre. (Og mammaen din virker klok hun også! ) Skjønner det kan rive skikkelig for deg å lese det som leserne dine skriver.
  Samtidig tror jeg ingen som skriver ønsker å være onde eller "troillat" med deg. De bryr seg bare. Og det er vel også bra? Av og til ser andre klarere enn man gjør selv....Man må aldri være for høy til å strekke seg og aldri for lav til å bøye seg :) Lykke til Frida. Dette var gode nyheter! Klem fra Hildr

  SvarSlett
  Svar
  1. Ps. Og kast den ?%¤# røde bagen! Den bærer bare minner om ulykkelighet og ikke å mestre...Blått er bra !

   Slett
  2. Og enig med deg i at jeg tror den bringer ulykke, selv om det er en greie, bare! :))

   Slett
 3. Den gang jeg var i behandling, var en tenkeuke akkurat det jeg trengte også. Masse lykke til Frida! You can do this, I know u can.

  SvarSlett
 4. HURRA!!! så bra Frida, heier på deg, og har tro på at dette greier du, det bli nok som du sier knalltøft,men du kommer til å komme styrket ut av det!! Og du er på vei mot landet FRISKT LIV!! :) stå på!! masse lykke til fremover <3

  SvarSlett
 5. Så godt å lese:D
  Da kan si at ærlige kommentarer varer lengst.Det funker visst:)
  Om den blå bagen begynner å slå seg vrang,sørg for å ha en grønn eller gul i bakhånd.
  You rock!

  Klem og LOL<3

  SvarSlett
 6. Kjempeflott!! Jeg heier på deg!

  SvarSlett
 7. Ønsker deg masse lykke til Frida. You rock girl ;-) håper du nå vil få rammer og trygghet til å tåle og holde ut forandringene, du kan vel ikke få det verre enn å ha det slik du allerede har... Hva har du å tape ved å prøve noe nytt? Invister i livet, fremtiden og kjærligheten som venter på deg <3 Ikke gi deg jente. En tenkeuke er en tenkeuke ;-)

  SvarSlett
 8. Håper det er i orden at jeg sier jeg er utrolig stolt av deg Frida <3 =)
  Håper også at du nå kan få litt fred i sjelen etter en så viktig beslutning er tatt!

  Heier på deg hele veien :-)

  SvarSlett
 9. Mammaer er ofte kloke:) Enig med henne! Så glad for valget ditt.
  Hadde det ikke vært skummelt og tøft, hadde du ikke hatt behov for den behandlingen...
  Gi jernet nå, Frida! Dette skal du komme deg gjennom!
  Jeg har hatt troa på deg hele veien, og håper du også vil se hvor sterk og flott du er med tiden.
  Heia heia!!

  SvarSlett
 10. SÅ bra! Håper dette er avgjørelsen som ender med at du blir bedre og får et godt liv! FOr du kan ikke leve resten av livet sånn du har det nå, det blir bare vondt. MAsse lykke til ^^

  SvarSlett
 11. Så godt å høre, Frida =)
  Lykke til, du kommer til klare dette =)

  SvarSlett
 12. Blå er kommunikkasjonens farge......knall valg!!!!

  SvarSlett
 13. Spent på neste oppdatering Frida:)

  SvarSlett
 14. Fantastisk! HELT riktig valg, det tviler jeg ikke ett sekund på! Peis på nå, du har rett til å leve, og dette får du til! :)

  SvarSlett
 15. <3 Flotte menneske! Ta ikke de store steg, men ta små skritt samtidig som du tar med deg fornuften og styrken på veien din :) Tenk at for hvert skritt du tar,så skal alltid fornuften og styrken være med. Den MÅ få være med. Den er der selv om det ikke alltid føles sånn. Glem ei heller at angst ikke er farlig, den er bare fryktelig ubehagelig. Prøv å kos deg,Frida, lov å gjør det <3 Bli venn med angsten og maten. Det høres kanskje fryktelig dumt ut, men Frida,angsten og maten må bli venner :) Disse 3 må komme helt overens på den rette måten. Jeg har så stor tro på at dette skal du klare...ikke i dag, ikke i morgen,men EN dag! Ikke se så stort på alt,da ramler du så lett. Ta små skritt mot målet <3 DETTE KLARER DU!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 16. Åh, nå ble jeg glad! Jeg tror virkelig det er det riktige valget! Det er en hard og lang kamp, men jeg er sikker på at du klarer det! Du har lyst til å leve, du har lyst til å bli fri fra det helvettet psyken holder deg i nå. Du er en fantastisk jente, og du fortjener mer! Jeg kommer til å hoppe i taket av lykke den dagen du skriver om et liv som går bra for seg med tom tallerken, mat i magen og et smil om munnen. Stå på, Frida! :D

  SvarSlett
 17. Tenker det sikkert går "kjempebra" siden du ikke har postet noe på lenge...

  SvarSlett
  Svar
  1. Frida er utskrevet.Det stod på facebook.
   Så det har jo virkelig gått "bra".Synes hele greia er trist og tragisk:(

   Slett
  2. SERIØST, bloggen din heter "min vei UT av spiseforstyrrelsen".

   kanskje på tide å komme ut av den da? Hvis du har skrevet deg ut, er det som Anita skriver trist. Du har jugd for deg selv. (Igjen du kaller bloggen "my truth") og ikke minst for familien din.
   Hvorfor ikke hør på mammaen din som sikkert var kjempe glad for at du endelig tok et riktig valg. Hvor mange ganger har du ikke vist at du ikke fikser dette på egenhånd?

   Vet du Frida? Jeg tror du kommer til å dø. Jeg sier det ikke for å være slem, men det er realiteten. Hvor lang tid tar det før du er tilbake med tvang og reimer? En uke? To uker?

   Greit nok at du ikke vil bli frisk men da kan du i det minste være ærlig om det.

   Du sa jo selv at omsorgsbolig ikke var et alternativ, men hvis det er tilfelle at du har skrevet deg ut, så har du jo valgt.

   Slett
 18. påtide med en oppdatering kanskje?

  SvarSlett
 19. Hei!
  Synes du er tøff igjennom kampen din, og ønsker deg lykke til vidre! :)

  Men det er en ting jeg lurer på. Lurer nemmelig på om jeg selv begynner å få spiseforstyrrelser. For når jeg spiser ting, får jeg dårlig samvittighet, jeg prøver å holde meg unna mat, jeg vil vite kaloriinnhold i alt jeg spiser, og jeg har egentlig et vanskeligere forhold til mat enn jeg hadde for rundt 1-2 måneder siden. Hversåsnill å svar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være starten på en spiseforstyrrelse,og det beste man kan gjøre,er å prate med noen om det før man blir for syk til å se at man har et sykt forhold til mat.Det er nok vanskelig å skulle prate med noen om det,men om du får det til kan det være å snakke med en venninde eller noen andre du stoler på om det.
   Det som kan være et godt alternativ,er å ringe til IKS(Interesseforeningen for kvinner med spiseforstyrrelser)eller ROS(Rådgivning om spiseforstyrrelser)Har ikke telefonnr.,men det er bare å google.Om de snakker med de,kan du være anonym,og det kan være litt ok.De fleste der har selv slitt med en spiseforstyrrelse og vil kunne forstå deg.På en måte ikke andre kan.
   Håper det går bra med deg og at du får pratet med noen om det.
   Lykke til:)

   Slett

gode ord dør sist