torsdag 14. juli 2011

begynt på veien

"nå har du akkurat begynt å leve livet ditt igjen Frida. Hvordan føles det?"

Det føles lettende, herlig. Jeg klarte å spise igjen etter mange dager med sonde. Jeg valgte å putte brødskiva i munnen. Det var i hovedsak det møtet handlet om i dag. At jeg må velge og ta mer ansvar. En forferdelig vanskelig beskjed å få slengt i trynet, men som er sant. For hvis jeg vil bli frisk, må jeg velge å kjempe. Da må jeg velge å ta ansvar for meg selv. Vekten var gått ned ganske mye de siste ukene. Jeg er under 40kg-grensa. Ergo: tankene er veldig anorektiske og destruktive. Jeg bad omtrent om fastvakt.
Men istede skal jeg i dag gjennomføre alle måltider, ligge i sengen i hele dag for å drepe all treningstvang, lage et belønningssystem med belønning/gulerøtter for å ha delmål å jobbe mot, og lage et grunnlag for at de neste dagene og ukene skal bestå av tilfriskning. Det er tøft, men det er nå jeg må kjempe for livet mitt.
hvor mange dager, uker, måneder og år skal jeg la anoreksien ta? none!

I ettermiddag kommer mamma og skal være sammen med meg. De er i hovedsak ikke så gira på å gi meg fastvakt, men jeg mener at jeg trenger å ha noen sammen med meg for å klare å gjennomføre dette.

Veien min. Endelig er jeg på riktig kjør igjen. Og vet dere hva? Jeg kjenner en aning av lettelse.
~Frida~

3 kommentarer:

 1. All heder og ære til deg, som er en helt fantastisk person! Du vil bli FRISK!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for kommentaren på innlegget mitt om Modum <3 Har fulgt bloggen din en stund nå, du er så utrolig tøff som ikke gir opp kampen mot spiseforstyrrelsen, håper virkelig du kan klare målvekten og få komme til Levanger! Uansett hva du gjør; ikke gi opp, så vil du klare det tilslutt <3

  SvarSlett
 3. Kjempebra Frida,jeg har troen på deg og vet at du har de ressursene inni deg som skal til for å klare å bli frisk.
  Men det er sant det de sier,valget er ditt,det er du som må bestemme deg for å bli frisk.
  Vet at du har vært syk lenge,helt siden du bare var et barn. Du har levd med dette monsteret lenge,og som det sies er gammel vane vond å vende. På noen måter har du kanskje mye av dette barnet i deg fremdeles,men ikke glem at du har vokst og utviklet deg mye mentalt ila alle disse årene,du er sterkere nå,om du bare vil. Du har levd nok av år med denne grusomme lidelsen og du vet hvilket liv du ikke vil ha. Livet lidelsen har å tilby deg kan ikke kalles et liv. Bare en snarvei mot slutten.
  Og du vet hva du vil,du kan klare det.
  Husk en ting Frida, du er ikke et offer.
  Du kan selv velge det livet du vil leve.
  Du kan få det til.
  Det er verdt det.
  Og det beste av alt, det er ikke farlig!
  *sender mange varme ønskeklemmer til deg*:)

  SvarSlett

gode ord dør sist