onsdag 6. juli 2011

kjærligheten

" Så stod de der de tre. Tro, håp og kjærlighet. Men størst av alt er kjærligheten"

Det er rart hvor sterk kjærligheten kan være. Jeg har vært så heldig å få funnet den. Jeg tror at når man først har funnet den eller at kjærligheten har ført to sammen, vil den blomstre så lenge man passer på å kjenne på den og ikke gir slipp på den. Den kan være skummel og utrygg også, fordi det gjør noe underlig med en. Det kan være ukjente følelser som man ikke vet hvordan man skal takle. Det kan forandre på ting, og forandringer er alltid skummelt. I mitt tilfelle forandret kjærligheten livet mitt. Jeg var fanget i mørket, da skjebnen førte meg opp i lyset og jeg fikk møte kjærlighet. Siden da har den bare blomstret. Siden da har jeg blomstret.
Men i mitt tilfelle har kjærligheten fått motstand. En djevelsk sykdom som oppfatter kjærligheten som en trussel.
Kjærligheten er så sterk at den er sterkere enn sykdommen min. Derfor har det til tider vært en kamp både for meg og Lars. Sykdommen har stått imellom oss. Men så tok jeg et valg. Jeg valgte kjærligheten. Jeg valgte å kjempe mot sykdommen. Verktøyene mine er nettopp tro, håp og kjærlighet. Jeg har det i meg.
Min kjærlighet til Lars er så sterk. Min største motivasjonsfaktor er å tilbringe resten av livet mitt med han. Det er det kjærligheten som holder troen og håpet oppe.

Min kjære sendte meg dette i kveld. Det sier litt.
Jeg ELSKER deg Lars Daniel <3
------------------------------------------------------
Du skal vite noe

Du skal vite noe som du egentlig vet men som du ikke alltid klarer å se klart mens du klatrer mot toppen av fjellet, Frida.

Sykdommen er så ufattelig stygg om den blinder deg totalt for gevinsten og lyset som ligger der framme og venter på deg..
Hvordan kan du, som er så sterk og så inderlig vil bli frisk, tillate sykdommen å gjøre det? Hvordan kan du glemme livet som venter på deg, Frihetens sang, lykken, selvtilliten, familien, kjæresten din som vil ofre alt for deg og elsker deg, venner, reiser, musikk og ikke minst Frida? Jenta med de grønne øynene, den skjønne jenta som skal bli til en helt utrulig nydelig kvinne? Du kan ikke tillate sykdommen å få deg til å glemme dette, Frida. Det er en grunn til at du nå i livet ditt står i mørke og nåler. Grunnen, som er drivkraften din ut av helvetet er at du skal få leve fullt ut i TRO, HÅP og KJÆRLIGHET. Det er de tre som skal bære Frida's liv. De tre og inget annet. Fordi Frida er lagt av disse tre. 

Du er en heltinnene, Frida. Og heltinner taper ikke. Så om du ikke vet om du kommer til å klare dette, om du tror du vil være fanget i spiseforstyrrelsens klør resten av livet ditt, om du tror du vil forbli ulykkelig skal jeg gi ett enkelt svar på alle disse røde spørsmålene, som er en sykdoms siste skrik om å få styre deg.. Svaret er NEI. Du kommer ikke til å leve med anorexi og bulimi svidd fast i legemet ditt resten av livet. Nehei.. Det er hva sykdommen forteller deg når du viser deg svak for den. Når du føler deg klar av og være sterk, og redd og urettferdiggjort fordi du aldri får hvile, aldri får fred med mindre du følger en syk kommando, skal du huske og tenke 1 ting. Det vil ikke være sånn for alltid. Du vil få hvile deg. Du vil få puste. 

Hva ligger i ordet "frisk", Frida? 
Det varierer fra person til person. En person kan være frisk, men ikke ha det bra. Men personen kan gjøre noe for å få det bra. Personen kan kjempe for å føle seg fri. Kjempe for friheten. 
Det som setter deg in en spesiell situasjon er du kjemper for å bli frisk, ikke sant? Og når du den dagen blir FRISK, vil du også bli FRI. Når du har bekjempet sykdommen, vil du oppnå ett friskt liv- og FRIHET. Du i din spesielle situasjon, vil få igjen for alt blodet du nå ofrer, Frida. Når du når toppen av fjellet vil du se på livet gjennom andre øyne enn en vanlig mann i gata.

Når du kjemper i mot sykdommen din er du nærmere Toppen av fjellet. Du har vel ikke glemt at veien som virker umulig faktisk er mulig? Ikke la sykdommen fortelle deg noe annet, den har i grunn ødelagt nok for deg i løpet av disse 6 årene, synes iallefall jeg. Gjør ikke du? 

Jeg spurte hva "Frisk" betydde. Jeg synes det er så godt å tenke på en frisk Frida.. Det er en Frida som har det så mye bedre enn nå at det er vanskelig å forestille seg det.
Tenk det! Hva gjør og ER Frida som frisk? latterlig at sykdommen prøver å fortelle deg at du er ingenting uten den egentlig.. At det går an å ty til så usanne påstander er kvalmt. Forferdelig synd om du tror på dem, disse påstandende som sykdommen serverer. Det er dumt fordi de hindrer deg i å gå rett vei. Uansett- Frida som frisk! Det skal jo skje, fordi du vil det. 

"Hun våkner om morgenen i sitt eget hus, innredet av sin egen kreativitet og kjærlighet. Hun våkner ved sin Lars, som hun sammen med, er sterkest i verden. Hun griper dagen i Frihet, hun utfolder seg, hun elsker og blir elsket."
Resten av historien kan du fortsette med selv, fordi Frida gjør akkurat som hun vil i den historien. Historien som skal bli livet ditt, i Frihet. Det livet får du om du vil ha det. Og jeg vet da at du vil ha det, Frida...

Hva er det som skjer når du går deg bort, lar deg forføre av spiseforstyrrelsens destruerende tilbud? Hva er det som skjer når du må adlyde spiseforstyrrelsen?

Du vil bli Frisk. Du vil bli frisk fordi du har ALT og vinne på det. Men jeg tror du glemmer hvor mye du vil bli frisk. Du glemmer hvor inderlig stor den kraften som ligger i det ønsket er. For det er den kraften du må bruke. Du glemmer hvor STERK du er, Frida. Du faller i fellen hvor spiseforstyrrelsen lar deg tru den er sterkerer enn deg. Det er dumt fordi den er ikke det. Jenta med gnisten i de grønne øynene kan hvis hun vil ta i bruk verdens største kraft, som ligger i ønsket om å bli frisk. Og hun har tro, håp og kjærlighet, som hun skal bygge det nye livet sitt på. 

Ta i bruk styrken, Frida. 

Jeg gleder meg like mye som deg til den dagen du blir frisk

♥

din sjelevenn

~Frida~

13 kommentarer:

 1. Fineste jeg har lest på.. veldig lenge!

  SvarSlett
 2. Du har en veldig, veldig bra kjæreste, Frida :)

  SvarSlett
 3. Wow, Det var Utrolig Rørende og Vakkert skrevet!!
  Hold fast ved livet Frida- det har så mye og gi deg, og du har så mye å se fram til.
  Det flotte brevet viser så mye du kan glede deg til :)
  Stå På Frida. *HeiaHeia*
  Du ER STerk ! :D
  Hilsen fra sandra :)

  SvarSlett
 4. AMEN,Lars!!
  Helt fantastisk skrevet!
  Er så enig i det han skriver.
  Aldri glem at du faktisk har et valg Frida. Du kan klare å sparke sykdommen dit ikke engang pepper`n vil gro.SÅ mange har klart det før deg,de lever nå i friheten,omfavner det og lovpriser livet. Du kan også få et slikt liv Frida!!Stol på menneskene rundt deg som er der for å hjelpe deg!Det er den eneste sannheten.
  Du har ALT å kjempe for!
  Kjære søte Frida,jeg håper sånn for deg!For deg og Lars.
  Spark sykdommen nedenom og hjem en gang for alle.Ikke la den få lov til å herske over deg,egentlig er du sterkest,og du kan velge å være sterkere enn den!For sånn er vi mennesker,vi har enormt med styrke og enormt med evner inni os. Bare vi velger å bruke det for alt det er verdt!!!!!!!!
  HEIA,HEIA Frida!!
  (og shut the fuck up til sykdommen!)

  SvarSlett
 5. Du e så utrolig stærk, Frida! Satt å snoka på face å vips så fant æ profiln din og bloggen din :-) Sitt å høre på sangen du å Lars spillt på UKM, har gåsehud igjennom hele sangen!!

  Håpe så innderlig at du blir frisk, sjøl om æ ikke kjenne dæ! Ønske dæ alt godt hær i værden :-)

  Håpe at du får en super sommer å kose dæ kjæmpe masse! :-)

  Klem fra en ny-fast leser ;-D

  SvarSlett
 6. et så rørende brev har jeg aldri lest før, jeg gråter..herregud for et fantastisk liv du kommer til å få, jeg heier på deg Frida!!!!

  SvarSlett
 7. I dag har æ fått hør det her av legen min: diagnosen din e stilt, og du lid av bulimi, med anorektiske tendenser!
  Kom ikke som nå sjokk, men likevel nå som får meg te å tenk endel.. æ e ikke frisk!
  Og dt må nokk vær mitt største ønske no, det å få slepp all smerten, lev et friskt liv, ha ett normalt forhold til mat og kropp, føl meg verdig, ikke vær så trist heletia.
  Mitt tilfelle e ikke som ditt, Frida.. Du e ramma harder enn meg!
  Men en dag kan nokk æ bli deg også, så takk for at du vise meg dt livet æ ikke vil lev.. og for at du gir meg motivasjon te å bli frisk!:- ) dt betyr så my mer enn du ane. Også vil æ å si at dt har hjelpa meg godt igang me kampen, så no må æ bare kjæmp resten sjøl!
  Stå på vidre, for vi alle fortjene friheten.. æ og du også :- ) vil også tilføy på slutten at; du e sterk, og dt har du vist igjennom bloggen!! og dt va sykt modig av dæ å stå fram.. du e en inspirasjon for oss alle :- )

  SvarSlett
 8. Det er det fineste jeg har lest.

  SvarSlett
 9. Så fantastisk nydelig skrevet! Herrgud.. Så utrolig vakkert.. Ble noen tårer her ja. Dette er virkelig noe å kjempe for Frida. Du har både venner og familie, noe mange har. Men du har i tillegg en kjæreste som bryr seg helt fantastisk mye om deg. Du er heldig Frida. Å få noe slikt skrevet ifra kjæresten sin, er det nok ikke mange som får oppleve i det hele tatt igjennom livet. Det dere to har sammen, må være utrolig sterkt!. Du har så mye bra som venter deg Frida, stå på, å kjemp videre. Dette skal du greie! Og til Lars: For en fantastisk gutt du må være. Veldig veldig bra skrevet! Kjemp videre Frida, og kjemp sammen dere to herlige mennesker! <3 <3

  SvarSlett
 10. Kjære Lars -du har en vidunderlig gave i tillegg til kjærligheten dere deler -og det er evnen til å formidle ord som styrker selv den mest istykkerrevne sjel. Helt fantastisk skrevet!

  SvarSlett
 11. Sitter her med både klump i halsen og tårer i øynene... Det var helt fantastisk og nydelig skrevet! Du er heldig som har en kjæreste som viser at han virkelig bryr seg om deg. Håper det at han skrev dette brevet til deg kan hjelpe deg litt på veien. Du fortjener det livet som venter på deg, Frida :)

  SvarSlett

gode ord dør sist