torsdag 22. desember 2011

alt er klart!

I dag var gjøremål-lista mi laaaang. Men heldigvis av bare friske ting. Det er jo tross alt kvelden før kvelden før kvelden. I mitt tilfelle betydde det i dag å pakke inn alle julegavene som jeg heldigvis fikk i boks, planlegging og samtale med psykologen min og legen min om julepermisjonen, spising og gåtur, sortere gaver og skrive julekort, rydde opp i alle tingene mine jeg har her og derretter pakke det meste i min røde koffert(vanskelig når alle tingene mine ikke ligger på plasser jeg ikke får gå eller røre), skrive handleliste, planlegge morgendagen, avtale med mamma når hun skal komme å hente meg i morgen osv. Det har vært en stressende formiddag for min del. Jeg gjorde unna så mye som mulig tidlig for at jeg skulle få besøk av Lars etter middagen. Det var herlig. Jeg så gløden i øynene hans da han fikk øye på jenta si som har blomstret enda mer siden forrige gang vi møttes. Vi gikk en koselig gåtur, snakket og  koste oss sammen. Vanligvis er det han som snakker til meg, men i det siste er det visst jeg som skravler mest gitt. Det er et godt tegn ifølge han. Jeg begynner å ligne på meg selv.
Det var vertfall kjempegodt å treffe han igjen. Vi skal nemlig ikke feire jul sammen i år. Jeg skal hjem på permisjon i morgen tidlig til 1.juledag og han skal feire julaften på byåsen hos tanta si, og jobbe litt i jula. Jeg fikk et lite glimt av julegaven min fra han i kveld. Jeg klarer nesten ikke å vente med å åpne. Vertfall ikke etter han sa "jeg tror du blir veldig glad". Barnet i meg løper løpsk. Jeg elsker gaver og overaskelser, og ikke minst jul. Jeg får ta frem tålmodigheten igjen da.

Jepps, Det var dagen i dag, og jeg har fått stresset ned fordi nå er alt klart. Nå kan julen komme, og jeg gleder meg. Jeg elsker virkelig jula av hele mitt hjerte. Alt er bare så kos.
Det er riktignok utrolig mange utfordringer i forhold til jula også. Mye mat, mye følelser, mange triggere. men jeg har laget meg en plan på det som har med maten å gjøre, så får jeg håpe på at sykdommen ikke prøver å ødelegge julen for meg. Isåfall, jeg velger hva jeg vil tenke hvis tanker og følelser dukker opp, og hvilke handlinger jeg gjør i forhold til det. Hovedfokuset mitt er å kose meg så godt jeg kan, og det skal ikke sykdommen få ødelegge for meg.

Isfall ordnet alle mine gjøremål seg, og alt er klart. i morgen tidlig kommer mamma å henter meg.
Gleder meg.

Ønsker alle en GOD JUL!
~Frida~

5 kommentarer:

 1. God Jul Frida! masse lykke til :D kos deg, det fortjener du! <3

  SvarSlett
 2. hipp hurra for at du får julepermisjon!
  god jul søta!

  SvarSlett
 3. Så herlig Frida :)
  - Godt å lese at du gleder deg til jul:)
  - Det gjør jeg også;) Er dratt på perm til familien nå jeg også, og blir til 1. juledag.
  Og jeg tenker akkurat det samme som det: At ja, maten er veldig tøff i jula, men jeg kan velge å gå inn i det, eller fokusere på småsøsknene mine og resten av familien. ;)
  Ønsker deg en kjempe fin juleperm! Dette greier du <3
  Klem fra meg ;)

  SvarSlett
 4. Må si jeg også er stolt av deg. Du har virkelig gjort en snuoprasjon. Du burde være skikkelig stolt av deg selv...

  SvarSlett

gode ord dør sist