lørdag 31. desember 2011

en ekte takk til så mange gjennom min kamp

Det har vært et utfordrende og tøft år. Jeg husker jeg og kjæresten min sto å så på alle rakettene i fjor og ønsket hverandre godt nyttår. Vi var enige om at dette skulle bli ett bra år. Jeg skulle snart til Levanger og bli frisk, slik at vi kunne begynne på livet vårt. Dessverre ble det ikke slik som vi trodde. Dette året ble langt fra et godt nytt år. Dette ble et nytt år med en krig og kamp mot en djevelsk sykdom som nesten førte meg til døden. Det har vært en kamp for meg, for min kjære Lars, for min familie og venner å stå i dette sammen med meg. Og det har vært vondt for mine kjære å føle håpløsheten av å ikke kunne gjøre noe. De eneste som kunne gjøre noe var behandlerne i starten, og til syvende og sist meg selv.
Det har vært smerte, blod, tårer, bekymring, redsel, angst og frykt for mitt liv. Men de har alle stått der, og gjort alt det jeg trengte for å komme dit jeg er i  dag. I morgen er det nyttårsaften igjen, og da skal jeg si nytt år, nytt liv. tusen takk for at dere aldri gav opp håpet på meg, og aldri lot meg gi opp. tusen takk for alt dere har gitt av dere selv med kjærlighet, drømmer, planer, friskhet og omsorg. Takk for at dere fortsatt følger meg på veien min.


Kjære Lars Daniel

Vi syns vi kunne se te verdens ende 
og visste åssen åra ville bli 
da livet pluts’lig svinga av fra veien 
og tok en kronglete og ulendt sti. 
Der stengte fjellet steilt på alle kantær. 
Da sa du stille: ”Vi kan klatre vi.” 
Vi følte kronglesti’n langs bratte stupet. 
Og ingen av oss torde se i djupet. 

Nå har vi føllt den bratte, trange stien 
med stup på si’ene i to år. 
Det kan nok hende vi misunner andre 
den strake landeveien der de går. 
Det ser så lett ut, men en veit jo aldri,
og kronglestien har blitt veldig vår. 
Det var den sti’n vi fikk, det hjælper ikke 
å følge andres jevne vei med blikket. 

Og vi har lært å ikke sture over 
den rette veiens rike blomsterflor.
For det gror blomster også langs med sti’n vår, 
og gleden over dem er like stor. 
Ja, kanskje større, for de er så sjeldne, 
en må se nøye for å se de gror. 
De ligger ofte skjult blant vissne bla’er, 
men duftær ekstra sterkt på fine da’er. 

La gå at det kan komma vonde ti’er 
da sti’n vår kjennas vanskelig og bratt.
Men den har lært oss at det vokser blomster
på både slåpetorn og nypekratt.
Og ingen ting i verden er så vakkert 
som nyperoser i ei St. Hans natt. 
Og når vi sitter sammen kan vi kjenne 
at også vår sti når te verdens ende

til ære for min kjære

"Kjærlighet er anoreksiens største svakhet."

I snart 2 år har jeg og Lars vært sammen nå. vi har begge vokst på mange områder. Vi har blitt så godt kjent med hverandre at vi leser hverandre som en åpen bok. En liten spire fyllt av forelskelse har blomstret til noe så sterkt og vakkert at ingenting kan måle seg med det. Vår kjærlighet er sterkest, og den vil fortsette og blomstre.

Det å være kjæreste med meg med tanke på sykdommen min har selvfølgelig påvirket forholdet vårt. Ofte har sykdommen stått imellom oss. Lars, altså kjærlighet er den største trusselen til sykdommen, og den vil derfor gjøre alt som står i dens makt for å hindre at den skal blomstre. Det kan være at jeg heller har prioritert å bruke mer tid på spiseforstyrrede handlinger, bulimi, trening etc, istede for å være sammen med kjæresten min. Det kan være at sykdommen har skapt en vegg mellom oss, og at nærhet har vært uaktuelt.
Dette er vanskelig og forklare, for det er vanskelig å skylde på en sykdom. Sykdommen er ikke en person. Og det er egentlig en av de største utfordringene. Alt sykdommen har gjort med mine kjære og ikke minst Lars har selvfølgelig skapt et stort sinne og frustrasjon hos han. Men hvem og hva skal man være sint på? Sykdommen er i meg. Den er verken synlig eller menneskelig. Dette er utrolig vanskelig.
En annen utfordring med å være kjæreste med meg, er å daglig sitte å se på at kjæresten sin lide og har det vondt, og ikke kunne gjøre noe. Man blir maktesløs og motløs og sint. Den eneste som kan gjøre noe er meg.

Men alt i alt har vi begge skapt en så sterk kjærlighet at ingen sykdom kan skille oss. Lars kjemper for å fylle meg med gode ting som holder Frida i livet. Slike ting som drømmer, håp, framtidsplaner, kjærlighet og omsorg. Han holder håpet for meg.

Jeg må bare si at jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag hvis jeg Lars hadde kommet inn i livet mitt. Hvor har drømmene, planene, håpet, styrken vært da? hvem skulle holdt fast på Frida?
Jeg er evig takknemlig for at jeg har han. Tanken på å dele livet mitt sammen med min kjære er en så god følelse. Jeg skal få sovne om kvelden sammen med han, våkne med et smil sammen med han, spise deilig frokost sammen med han, oppleve masse ting i løpet av dagen sammen med han. LEVE i FRIHET sammen med han.

takk kjære for at du er du, og for at du fortsatt er så sterk. 
Jeg elsker deg.

kjære mamma
Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.

Jeg har så utrolig mye å takke deg for.
Du har vært der for meg i alle mine kamper. Du har tørket tårer når jeg har vært lei meg, du har holdt meg i hånda og gitt meg trygghet. Du har alltid hatt troen på meg, og du har aldri gitt meg opp. Jeg har vært døden nær mange ganger, men likevel har du hvisket i øret mitt at jeg kommer til å blomstre en dag. Du har vært ærlig med meg hele veien, og vist meg realiteten og virkeligheten. Den skremmer meg, og da har du alltid fortalt meg at jeg skal klare det.
Du er mitt største forbilde mamma. Du ser verden slik jeg ønsker å se den. full av farger og muligheter, drømmer, håp og kjærlighet. Med det kan man få oppnå hva som helst i livet. Du er så sterk som fortsatt står rakrygget og med hodet hevet og har hjertet fullt av kjærlighet, tro, håp og drømmer.
"wish it, dream it, do it" Det har du alltid sagt til meg. Tusen takk for alt du har vært, alt du har gjort og alt du har kjempet for meg dette året også. Jeg er kjempe glad i deg. 

kjære Eva
min kjære søster. Takk for at du har vært der for meg, og at du alltid har behandlet meg som Frida. 
Takk for alle gode minner
Takk for all motivasjon 
Takk for at du er søsteren min, og jeg er så glad i deg

Kjære pappa
takk for at du alltid lar meg være lillejenta di. Dette året har vært tøft for deg også. Takk for all støtte, omsorg, forståelse og friskt innputt. Du har kjempet hardt for at jeg skulle få gjøre ting som gjør Frida sterkere, og for at dagene mine på østmarka skulle bli lettere å komme seg igjennom.
Du har vært sterk, og du har kjempet hardt for meg. Du har stått i dette du også, men du har fortsatt klokketro på meg. Tusen takk for at du er pappan min.
Jeg gleder meg til turer i slalombakken på oppdal, fjellturer, ferieturer og skiturer igjen.
Jeg er veldig glad i deg


kjære Aurora
min nydelige kjære lille aurora. Du er min største vitaminpille i hverdagen. Det å få være tante til deg er en ære. Det betyr så mye for meg å være tanta di. Takk for alle gleder, alle morsomme sitater, all kjærlighet, all aurora du har gitt. Jeg gleder meg til å bli en enda bedre tante for deg. 
Inderlig glad i deg. kjære familie
min største heiagjeng. Jeg er så glad jeg har dere. Tusen takk for all støtte fra dere, all kjærlighet og omsorg jeg og mine har fått. Takk for at dere har heiet på meg, og hatt troen på meg. 
Jeg er så glad i dere. 
kjære blogglesere
tusen takk for alle støttende og motiverende og varme kommentarer. Dere har virkelig vært en heiagjeng for meg. Dere betyr veldig mye for meg, og hvert ord dere har skrevet til meg har jeg satt stor pris på. 
kjære venner
kjære venner, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Dere har følt at dere hele tiden kunne gjort mer for meg dette året. Tingen er at alt dere har gjort, er å vært der for meg, motivert meg, sagt at dere venter på meg og at det er noe som mangler, alle gode meldinger, bilder og hilsninger har vært en stor motivasjonsfaktor for meg til å velge å kjempe for livet. I tillegg har dere behandlet meg som Frida. 
Dere har vært heiagjengen min og store motivatorer for meg til å kjempe. hvem hadde frida vært foruten dere? Jeg er så glad i dere alle, og jeg gleder meg til å fylle den tomme plassen igjen. Å være Frida sammen med dere igjen. Dessuten synes jeg vi avsluttet dette året med stil. 

kjære østmarka
Takk for all omsorg, takk for all støtte, takk for at dere tvang anoreksimonsteret ut av kroppen min og gjorde meg sterk nok til å kjempe. Takk for at dere reddet livet mitt. 


Så til meg selv. Takk for alle riktige valg jeg har tatt. Takk for at jeg ikke har gitt opp. Takk for at jeg reiser meg når jeg faller. Takk for at jeg enda lever. Takk for at jeg kjemper hver dag, for et bedre liv.


Takk for dette året, GODT NYTTÅR
Frida~

3 kommentarer:

 1. kjære frida...
  fordi du er nydelig og mye sterkere enn du tror <3

  SvarSlett
 2. Kjæreste Frida.. det er noe av det vakreste jeg har lest.. tårene triller. du er en fantastisk person. Jeg kan fortelle deg at du kommer til å bli frisk, så fortsett å kjemp!

  0cean

  SvarSlett
 3. Finaste Frida...
  <3<3
  Gott nytt år!!!! :-*

  SvarSlett

gode ord dør sist