onsdag 21. mars 2012

billedterapi 21.mars

I dag tidlig hadde vi billedterapi. Det var et ganske vanskelig tema. Et ganske vidt tema, som er veldig viktig. Teamaet var respekt.

hmm..ingenting dukket opp i hodet mitt så jeg begynte bare med noe.
Til slutt endte jeg opp med dette bildet:
Jeg tenker at vi må ha respekt for hverandre. Vi er i ulike faser av livet, fra ulike kulturer og har forkjellige religioner og livssyn, vi har forskjellige verdier i livet. En ting som betyr utrolig mye for en, kan bety mindre for andre, og det må vi respektere. Vi er alle unike og spesielle og fortjener å bli behandlet med respekt uansett. 

Så ser dere denne personen midt i bildet med et hjerte på brystet. Det handler om å respektere seg selv.
Man må respektere sine egenskaper, sine verdier og seg selv som person. Det er viktig. 

Mens vi snakket litt om dette i gruppa kom vi inn på makt og balansegang mellom mennesker og ulike roller. Det var et veldig sårt tema for meg. Av egen erfaring har jeg mange ganger følt meg urespektert og følt meg truet fordi noen har brukt rollen sin som behandler med "makt". Det å se mennesket som en helhet er så viktig. Man skal respektere verdiene og behovene til et menneske, når man jobber med dem. Det å ikke bli sett og hørt er noe av det verste som finns, for da har man ikke noe valg. man føler seg truet. Så det å respektere at vi er like mennesker med som er like mye verdt er viktig. 

punktum.

~Frida~

1 kommentar:

  1. Åh, bildeterapi kunne jeg nesten tenkt meg selv. Det er sikkert givende om man går inn for å få noe utav det.

    SvarSlett

gode ord dør sist