mandag 19. mars 2012

motivasjonsting

Nå har jeg vært på arbeidsstuen her på spesialpost 4 og laget meg en motivasjonsplakat, + et lite motivasjonsark jeg kan ha med meg på måltidene. Her skal det kjempes.


~Frida~

7 kommentarer:

 1. Hvorfor orke å skrive motivasjonsplakater,nå du ikke får til å følge de uansett?
  Hvorfor være på post 4 når du ikke følger behandlingen.Du vil,men får det ikke til.Det er ikke nok Frida,for det virker ikke som du vil nok.Du kommer aldri lengre,uansett hvor mye du vil,så lenge du ikke gjør noe med det.Det er ikke så enkelt og stakkars Frida vil mange tenke,men nå hjelper det ikke å kun ha en heiagjeng lengre.Du trenger å høre sannheten.Sannheten er brutal.Tar du ikke ansvar,dør du.I beste fall forblir innelåst på akuttpost igjen.Håper du vokner av dette.
  Du fortjener å leve og å ha det bra.Vil bare at du skal få det bedre.Før det blir bedre blir det verre,men du kan klare det hvis du vil

  Gjør noe nå Frida.
  Skriver dette for å provosere,men det er dette som er sannheten.

  Klem,pia:)

  SvarSlett
 2. Har fulgt bloggen din lenge, og har skrevet mange mange oppmuntrende kommentarer til deg. Men nå er det bare blitt for dustete. Du trenger ikke noe heiagjeng. Du oppfører deg som en oppmerksomhetssyk liten drittunge, og ikke noe annet. Du har mistet all troverdighet.

  SvarSlett
 3. Jeg er enig med det som står ovenfor. Kjenner ikke deg Frida, men har tittet innom her i blant. Det er veeeldig mange andre som har slitt/sliter med spiseforstyrrelser og det har ikke vært enklere for dem enn for deg å spise. Men de har gjort det. Du bør gå inn i DEG SELV for å finne svar på hvorfor du ikke følger opplegget, og ikke "bare" skylde på anoreksien. Du har all verdens ressurser rundt deg for å klare det. Ingenting tilsier at du IKKE skal klare det. Èn ting er å bomme/feile en gang i blant, en annen er når feilen repeteres gang på gang på gang på gang.

  Du klarer det du vil klare. Så vis at du vil!

  SvarSlett
 4. Synes de kommentarene over er i drøyeste laget,
  men tror de føler seg "desperate" på dine vegne,med et intenst ønske om at du skal bli bedre.Og da kommer det ut som "frustrasjon".
  Men vi kan godt bare være heia gjeng synes jeg, og være noen av dem som støtter og oppmuntrer. Tror ikke det fører noe som helst godt med seg å komme med krasse og ærlige tilbakemeldinger som kan være sårende når man kommenterer ANONYMT. Behandlingsapparatet ditt har du rundt deg.De kan si det du trenger å høre, og formidle det på en riktig måte face to face!
  Du klarer dette Frida, klart du gjør!
  Jeg har tro på deg.
  Ha tro på degselv du også!
  Hev deg over krasse kommentarer-
  Alle vil deg bare vel til syvende og sist.!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Iblandt er det krasse og erlige kommentarer som fungerer og iblandt ikke.Jeg kan bare snakke for meg selv,men det er iblandt det som skal til for å se hvor alvorlig situasjonen faktisk er.Jeg skriver aldri noe som er ment som sårende.Når Frida blir friskere,vil hun se og forstå at ihvertfall jeg gjør det kun for å få henne til å se alvoret.Det fungerer. Jeg er en av alle de som skriver anonymt,og det er lettere å få ut frustrasjon da.Det er jo klart at man blir redd og oppgitt når situasjonen er så alvorlig som det den faktisk er.Og ang.behandlingsapparatet,så hjelper det ikke å si det man trenger å høre,så lenge det ikke gjøres noe når det ikke fungerer.Hvis det skulle skje noe med Frida nå,så er det personalet som ikke har gjort jobben sin.
   Her kan man ikke behandle utifra det å være snill,men hva som faktisk er til det beste for Frida.Man skal forebygge skader og sykdom,og fremme helse.Det gjør IKKE personalet.Og om det skulle skje noe akutt,så er det personalet som blir holdt ansvarlig,og kan i verste fall miste jobben og autorisasjon.Det er en stor forskjell på krasse kommentarer og trakasserende kommentarer.Jeg vet ihvertfall med meg selv at jeg skriver alt i beste mening.Hvorfor skriver du anonymt da?
   Skaff deg mer kunnskap om behandling av anoreksi før du uttaler deg.Vet du vil vel,men iblandt må man være saklig ,direkte og ærlig.

   Slett
 5. Du vet selv hva som er veien til frihet. Valget er ditt, men samtidig vet du også godt at om du ikke spiser blir det sonde. Sonde resten av livet, i et anorektisk helvette. Eller noen månder nå med helvette og angst,hvor du trosser og spiser, for så å komme ut på den andre siden frisk. Det er i realiteten valget ditt. Du kan ikke kjempe 50% mot en anoreksi, been there done that. Det drepte meg nesten..og det vil drepe deg også. Husk at jeg heier på deg!Bare si i fra hvis du vil ha kontakt.

  SvarSlett
 6. Bak alle krasse kommentarer: Oppgitte mennesker. Litt lei mennesker også. Folk som er lei av å lese det samme gang på gang på gang på gang, for å bruke ordvalget til en over her... Det nye opplegget er vel at Frida skal ta ansvaret selv for å spise.... Vise at hun klarer det. OG GÅR INN FOR DET. Ikke tvang, men frihet under ansvar. Og så nytter det ikke da tydeligvis. Når Frida ikke vil. Og ikke tar til seg mat og drikke på 4 dager (!!) det sier jo alt egentlig. Høres ut som et kult liv det, å bo på en celle bak låste dører og gitter for vinduene. Tvangsforing og sonde pga nekter å spise noe så enkelt som noen brødskiver/knekkebrød eller litt middag hver dag. Det sier seg selv at "fengslet" er det innlysende valget. Hvem ville ikke byttet bort livet utenfor for å slippe å spise. Klart det!

  SvarSlett

gode ord dør sist