fredag 21. september 2012

update

Det er tungt og vanskelig å hele tiden holde fokus oppe. Jeg prøver å holde fokus på alt jeg klarer,  og ikke alt jeg ikke klarer. Men det må liksom være svart/hvitt, alt/ingenting osv. Jeg er perfeksjonist og vil klare alt. Det er viktig for meg å vinne over sykdommen hver gang. Men når jeg ikke gjør det, når jeg tar en omvei, flykter fra følelsene, er liksom alt lov. Det er som å slippe et monster ut av buret. Jeg begynner å tenke syke tanker og lar ballen rulle. plutselig har jeg rotet meg helt bort, og er fanget. jeg sitter inni et garnnøste av sykdomstanker. Det er da jeg må rope på hjelp å be noen om å klippe meg løs. Det som er viktig er at jeg roper om hjelp, ellers kommer jeg meg ikke løs. Slike garnnøster havner jeg inni nesten hver dag. sykdommen hvisker og  tisker og lukker meg ut av angsten ved å gjøre destruktive handlinger. Det den ikke forteller meg er at det er han som skaper angsten også. Den lukker meg inn og har full kontroll. Til slutt er jeg fanget i mitt eget hode.
Det er før det skjer at jeg  må bruke mestringsstratergiene mine og holde fokus. Hvis jeg for eksempel sliter med oppkast etter et måltid, og klarer å si det til kontakten min, er det så mye lettere å la være.

I helga har jeg en jobb og gjøre. Jeg må følge kostlisten. Jeg må bryte sirkelen om å kaste opp. Jeg skal ikke skade meg selv. Jeg og kontakten min har skrevet en kontrakt om det, så blir det lettere å følge opp. Da vet jeg hva jeg har å forholde meg til i helga. Da trenger jeg ikke å veie for og imot, være ambivalent, spekulere, stresse osv. Saken er klar. Planen for helga er klar, og jeg bestemmer. Dermed basta!

Det jeg sliter mye med akkurat nå, er å gi slipp på vekten, gi slipp på sykelig tynnhet, se kroppen forandre seg, tro på at kroppen vil begynne å fungere igjen og at vekta ikke skyter i været, stole på at andre vet bedre enn meg, for det gjør de. Jeg er syk. hjernen min er hjernevasket av sykdom. Dette er som en skole. Jeg må lære meg alt på nytt. Det er nye normer, handlinger, verdier, holdninger og ting som skal læres og finnes. Da må jeg følge spillereglene, ellers blir jeg ikke frisk. Jeg vil bli frisk. Dette er min sjanse til å nå det målet.

takk for utrolig gode tilbakemeldinger. Det er kjempegodt å lese og få så mye støtte. setter stor pris på det altså.

GOD HELG!
~Frida~

6 kommentarer:

 1. "Herren velsigne deg og bevare deg! Herren la sitt ansikt lysa over deg og vere deg nådig! Herren løfte sitt åsyn på deg og gje deg fred!"
  Klem frå Ingvild

  SvarSlett
 2. håper du klarer deg ok i helgen.
  jeg har ikke helt troen på deg, men håper på en hyggelig overraskelse!

  SvarSlett
 3. Løft blikket ditt opp, Frida! :-)

  SvarSlett
 4. Tenk så godt det kommer til å bli å sitte der en dag når du er blitt frisk, og se tilbake på alle årene du slet og tenke at "endelig er jeg frisk og kan leve slik jeg alltid har ønsket"! Masse lykke til, håper den dagen kommer snart <3

  SvarSlett
 5. You haven't written anything in quite some time... What's up? :(

  SvarSlett

gode ord dør sist