fredag 14. mars 2014

å begynne å spise igjen

hei på dere!
har hatt en litt tung dag i dag. siden jeg ikke spiser, og ikke har gjort det på lenge, begynner jeg å bli ganske dårlig. Alt er et ork. Så psykologen min kom ned på rommet mitt i dag og sa at det ikke kunne fortsett slik. hvis jeg bryter ned kroppen min igjen nå, kommer ikke jeg til å være i stand til å ta imot behandlingen de tilbyt meg her. så det sier seg selv. Jeg må altså begynne å spise igjen. Så i kveld satte jeg meg ned å skrev en kostliste, så dro vi ut å handlet inn. så imorgen starter jeg. Men jeg er redd. Jeg er redd for både hvordan kroppen, hodet og sykdommen kommer til å reagere. en ting vet jeg, mer mat, mer gråt. og det er kanskje like greit. jeg har tusen tårer som jeg gjerne skulle fått ut jeg, så det blir bra. BRA, men tøft. Jeg har klart det før, og jeg skal klare det igjen.
Men jeg må bare skrive litt om hvor fort man egentlig blir fanget i anoreksiens klør igjen. en uke uten mat, og tankene mine er helt hysteiske bare jeg nærmer meg mat. når kroppen er tom for mat, er jeg også tom for følelser. Men jeg skal klare det. Ingen flere utsettelser nå.
~Frida~

4 kommentarer:

 1. Hei Frida!:) Skjønner i allefall litt av hvordan du har det (selv om jeg ikke har opplevd det så ille som deg). Jeg har aldri sluttet å spise helt (er for svak til det), men har perioder hvor jeg er veldig streng og holder god kontroll på hva jeg spiser og hvor mye jeg forbrenner ved trening. Har hatt super kontroll i et par uker nå, inntil en stor sprekk i dag. Og det føles helt for jævlig... Overspising og oppkast x 2... Og klokka er bare 15 foreløpig.:( Sliten til tusen, og full av følelser. Jeg som har sluppet å føle så mye i de siste ukene. Kontroll på maten = kontroll på følelsene. Håper du kommer igang med maten på en fornuftig måte igjen, Frida. Jeg vet, ser og kjenner jo selv på kroppen at mat = energi = overskudd til å leve!:) Heier på deg! Og selv om du kanskje ikke vet hvem jeg er (eller husker meg fra ODPS'en), så følger jeg med deg og heier på en super framtid for deg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg reagerer sterkt på "er for svak til å stoppe å spise" tullet. Du er ikke svak, da, du er faktisk sterkere når du ikke klarer å ikke spise.

   Slett
 2. En video til deg og alle andre som står i en døråpning! http://www.youtube.com/watch?v=sb2YOg_dkQM

  SvarSlett
 3. You can do it, Frida! Jeg vet det er vanskelig- spesielt når anoreksi-monsteret er blitt foret på sult.. men for å kunne jobbe med de andre vanskelige tingene må du ha en kropp og et sinn som er klar for kampene. Jeg kan faktisk si jeg vet det er vanskelig for jeg er midt oppi det selv. Jeg spiser etter kostliste, fører kostplan og veies.. for å kunne komme der at jeg kan jobbe med de tingene som ligger bak spiseforstyrrelsen. Vanskelig for de som ikke har vært borti det å forstå.. vanskelig for oss som er oppi det å få dem til å forstå. Jeg heier på deg, Frida. Du vet du har klart det før.. og du vet du kan klare det igjen. Ta oksen ved hornene og kjemp. Ikke gi deg, jente. <3

  SvarSlett

gode ord dør sist