lørdag 28. mai 2011

jeg kan..

Jeg kan... Hvis jeg virkelig vil så inderlig, må jeg begynne å tro på at det er mulig å bli frisk.
Jeg må gi slipp på motløsheten og ensomheten, og se meg selv som en vinner istede. Jeg må begynne å tro på at jeg klarer det.

Gjennom en lang samtale med min kloke mor, gikk det opp for meg at jeg faktisk ikke tror på at jeg klarer å bli frisk. I all motløshet og håpløshet har jeg tanker om å gi opp kampen. Jeg har ingen anelse hvordan jeg skal klare å komme meg over den vektgrensa hvor jeg begynner å tenke klarere. Nå befinner jeg meg, og har gjort de siste to måndtene på en vekt hvor anoreksien er så sterk at jeg kommer ingen vei. Jeg er styrt av et monster. Jeg bare drømmer om et bedre liv. Jeg prøver å trosse litt, men er for redd for følelsene som vil komme. Jeg er redd for endring. Jeg er redd for angsten som vil komme. 40 kg. Jeg må over 40 kg for å få klarere tanker. Av erfaring vet både jeg og de rundt meg at jeg fungerer mye bedre på da. Det er en slags vektgrense som kan sammenlignes som natt og dag/svart og hvitt. Hvordan komme meg dit?
Jeg klarer ikke tanken på angsten ved å beholde maten i magen min.

Her har jeg kavet i 2 måndter nå. Jeg kommer ikke videre så lenge jeg ikke begynner å tro på at jeg kan klare det. Mamma gav meg et bilde på det. Hun bad meg forestille meg selv frisk, full av liv, på en fotballbane. Ingen går ut på en fotballbane og tenker at de skal tape. De går ut på banen og vil vinne. De går inn for å vinne og de har tro på at de vinner. Jeg ser for meg heiagjengen rundt meg, og jeg har vunnet. Det jubles. Jeg har klart det.

Jeg vil bare takke alle sammen for at dere har troen på meg. Jeg må bare begynne å tro selv.
~Frida~

4 kommentarer:

 1. kjære lille blomst.
  klart du kan!
  du må bare gi deg selv litt tid....
  det vil gå seg til bare du jobber som du har gjort til nå. små fremskritt vil vokse!
  det føles kanskje tungt og meningsløst nå, men du må bare forsøke...stå i det og prøve å gjemme vekk tankene om at du ikke kan bli frisk.
  jeg tror du kan bli frisk. ikke nå, ikke med det første, MEN på sikt. du må la deg selv bli friskere og friskere....det vil ta tid, men tilslutt så vil nok du også nå friskheten.

  jeg heier på deg søta.

  stor klem fra meg

  SvarSlett
 2. Du klare det fordi: Du e supersterk- seriøst, det finnes ikke sterkar jente enn dæ <3.
  Fordi du har så mange grunna te å bli frisk- du veit dæm alle sjøl.
  Fordi at når DU bestemme dæ for nåkka, da bli det sånn!
  Fordi du har sånn ei fin framtid som vente på dæ.
  <3
  DU KLARE DET! Æ har ikke den minste tvil

  SvarSlett
 3. DU KLARE D FRIDA !! :D bare veit det ^^

  SvarSlett
 4. Du er sterk du Frida så du klarer det :)
  er sikker på at du har en vilje av stål slik som jeg har..itj gi opp

  SvarSlett

gode ord dør sist