mandag 2. januar 2012

Monday monday, but still different.

Jeg stod opp tidlig i dag. kl. 08.00 som vanlig på mandager.
veiingen gikk kjempe bra i mine øyner. Jeg hadde klart målet mitt.
ingen nederlag med andre ord, og godt er det.

Nå gjenstod det bare å fortsette.
I dag har jeg hatt fokus på å hvile meg, og spise regelmessig.
Jeg er litt usikker på om jeg har fått i meg nok, men jeg har vært veldig rolig og spist til 5 måltider.
Kalorier har jeg også prøvd å ungått å telle.

Så har jeg hatt en samtale med psykologen også. Vi har snakket om hvordan permisjonen gikk og om hva jeg burde jobbe med videre. Jeg kjenner at jeg begynner å grue meg litt til utskrivelsen. Det er nå kampen virkelig begynner. Det er nå jeg må stå på egne bein og kjempe hver dag. Det er nå jeg må gutse på. er jeg egentlig klar? er jeg sterk nok enda? mange av både personalet her og andre mener at det er nå jeg virkelig kunne hatt god nytte av videre behandling. Jeg har tenkt litt på det, men jeg klarer liksom ikke å akseptere at jeg trenger noe hjelp. Jeg skal liksom klare alt selv.

Mye gikk bra i helga, men det var mange ting som også minnet meg på hvordan det var å være hjemme og ha spiseforstyrrelsen på nakken. Det var det som gjorde meg litt redd. Jeg vil jo ikke ha det sånn igjen. Jeg vil ikke la meg styre av den jævla spiseforstyrrelsen som har styrt dagene mine i sju år.
Men jeg er så lei. Jeg er så lei av alt som heter sykehus og behandling. Jeg vil bare ut og leve.
spørsmålet er om jeg er sterk nok og frisk nok til å ta det ansvaret og klare det HVER DAG?
vil jeg klare å fortsette med et friskt fokus etter en dag med sykt fokus?
Jeg skal riktignok gå poliklinisk i behandling, men egentlig er jeg litt på det samme stedet hvor jeg var når jeg ville søke meg inn på Levanger i fjor. Bare etter to permisjoner.
Jeg er livredd for å falle tilbake. Men jeg vet også at jeg er sterk. Jeg har mange ganger i løpet av de siste ukene bevist for meg selv at jeg klarer å ta tilbake kontrollen, hente meg inn igjen, koble av, distraere meg selv osv. Det er viktig å ta med seg. Det er også viktig at når jeg skrives ut herfra at jeg tenker på at nå er det nye tider, og det er jeg som bestemmer. Selv om det er samme hus og hjem jeg skal tilbake til, så er det en annen situasjon. Selv om det er den samme skolen jeg skal begynne på, så er skal dagene mine bli annerledes enn de var. Selv om jeg skal tilbake til den friske verden, så er det en annen verden og jeg er en ny person med mange nye verktøy.

Det er nå det gjelder...

I morgen skal jeg forresten ta bussen til skolen min for å snakke med rådgiveren og læreren min, for å få timeplanen og snakke litt sammen. Helt alene, for første gang på lenge. Alt ansvar er i mine hender.
Det skal nok gå bra. Men jeg er selvfølgelig superstresset. planlegging til tusen for at alt skal klaffe her nå.

Ellers har jeg fått en såkalt lekse av psykologen min. alle kilder er lov fikk jeg beskjed om, så da kan jeg vel spørre dere litt også.
leksen var å finne ut litt om: hva er forskjellen på INDRE motivasjon og YTRE motivasjon?

hvis det er noen som har noe å si, tar jeg med glede imot det:)
~Frida~

7 kommentarer:

 1. Fin artikkel om motivasjon :-)
  http://www.sv.ntnu.no/ped/hans.petter.ulleberg/motivasjon.htm

  SvarSlett
 2. Ytremotivasjon kan f.eks være å få gode karakterer, få ros o.l. De ytre motivasjonene kan på en måte sette i gang din indre motivasjon, din drivkraft til å gjøre det bra i et fag du har fått gode karater på. Den indre motivasjonen gjør du ting som du liker fordi det gjør deg godt innvendig. Den ytre motivasjonen er mer at du gjør noe for å oppnå noe. Den indre motivasjonen er på en måte premien i seg selv....

  SvarSlett
 3. Min mening om indre og ytre motivasjon!

  Indre motivasjon er den som driver deg innen ifra, noe som du virkelig har lyst til å få til/oppnå. Du brenner for det er villig til og jobbe med det på egenhånd!

  Ytre Motivasjon er den motivasjonen du får fra andre når du ser hvordan de lykkes og du ser at de vil at du skal lykkes siden når har du "feilet" en gang.

  Ikke noe FAKTA, bare ærlig meninger!

  SvarSlett
 4. Jeg tror at indre motivasjon går på styrken og viljen man selv har, mens ytre motivasjon går på den hjelpen og støtten man kan få fra de utenfra, men også de målsetninger og framtid :)

  SvarSlett
 5. Indre motivasjon er knyttet til egenverdien av det du gjør. Mens ytre motivasjon er knyttet til konsekvensen av det du gjør (atferdens konsekvenser). Du leser fordi du synes det er gøy(indre motivasjon), du leser fordi andre synes du er flink (ytre motivasjon)... Forstår du?

  SvarSlett
 6. Indre motivasjon kan jo være det at du er lei sykehus og behandling, og at du vil ut å leve som du sier. Ytre motivasjon kan være noen du har rundt deg som du er glad i, som er glad i deg, støtter deg og er der for deg :)

  SvarSlett
 7. Jeg har nesten ikke lest bloggen din på lenge, men jeg ser at du virkelig har vært igjennom en stor forvandling! Du har en lang lang vei å gå, men tankegangen din er annerledes nå enn den var for en stund siden. Ønsker deg masse lykke til videre!

  SvarSlett

gode ord dør sist