lørdag 17. august 2013

følelsen av å kjenne følelser igjen

hei og hopp sann!
Nå kom jeg akkurat inn etter å ha tilbringt en fantastisk lørdag med kjæresten min som det er meningen jeg skal gjøre. Jeg befinner meg på østmarka på akuttpost 4. Her har jeg vært i en to ukers tid. Jeg må si at dette har vært en av mine bedre opphold på Østmarka. Selv om det sitter i veggene, så har det ikke vært noen form for tvang eller uhyggelige opplevelser denne gang. Det har handlet om andre ting denne gang. ja, det har handlet om å redde liv, men på en annen måte denne gang. Dere skjønner at når man har vært syk på så mange forskjellige måter, eller at symptomer har utartet seg på så ulike vis i nesten 10 år, skjønner man at det ligger noe forferdelig vondt og trasig bak alt. Men jeg har i årevis bare flyktet fra dette vonde, og fått ut smerten enten ved anoreksi, bulimi eller selvskading. Det har vært min måte å kontrollere følelsene mine på. Og jeg har ikke vært mottakelig for å tørre å utsette meg for å kjenne på følelser heller. Det som er rart er at når man fortrenger følelser, forsvinner også de gode. Så ordentlig glede i hjerte er det lenge siden jeg har kjent. Det vi har hatt fokus på under denne innleggelsen på Østmarka har vært et høyt fokus på å UNNGÅ at jeg skal få ut følelser på destruktive måter. Dvs fastvakt og full støtte. På den måten har jeg blitt på en måte tvingt til å få ut følelsene på et vis. La meg forklare.
Når jeg føler jeg må skade meg selv får jeg alltid en tanke før jeg gjør det. Hvis man tenker at tanken kommer først, så kommer handling etterpå. Det er alltid en rekke ting som skjer fra tanke til handling, og det er mellom de to fasene min jobb ligger. Den jobber har jeg utforsket litt disse dagene jeg har vært her.. Jeg har hatt noen sammen med meg hele tiden, og så har jeg fått i oppgave å hver halvtime prøve å si akkurat hvordan jeg har det der og da, om tanken er sterk eller svak, og om hva jeg trenger for å mestre. Det har jeg klart. Jeg har mestret å avlede meg selv ved å avbryte før tanken blir til handling. På den måten kommer jeg mer i kontakt med følelsene mine, og jeg har fått hjelp til å takle dem. Og som jeg sa i stad er det også gode følelser. Som i dag, når jeg har vært ute sammen med kjæresten min hele kvelden og bare gjort masse friske ting. Det er så herlig. Jeg har kjent aner av frihet og masse glede. Det er litt rart, for det er så sjelden jeg føler det sånn, men jeg må si at jeg er veldig veldig takknemlig for denne dagen, og veldig glad for alt jeg har klart og opplevd. I morgen skal jeg hjem en tur. Jeg har bestemt meg for å flytte hjem igjen. Jeg tror at jeg har det mye bedre hvis jeg bor i samme hus på rommet mitt hos mamma. Der får jeg hjelp til både mat, struktur og skole.
ha en fin helg
~Frida~

4 kommentarer:

 1. Det å lære seg å få kontakt med følelsene sine igjen er en lang og har prosess- men det er bedre enn å gå rundt og ikke føle noe som helst. Håper at resten av oppholdet ditt blir bra. Og lykke til med flyttingen! Det blir sikkert bra å få komme seg på skolen og prøve en litt mer normal hverdag, slik at du får fokuset på litt andre ting. Funker ihvertfall slik for meg!:)

  SvarSlett
 2. Flott innlegg og kjempebra jobbet !

  SvarSlett
 3. Hei Frida!
  Hvordan går det med deg? Lenge siden vi har hørt fra deg. Håper du har gode dager og at du får den hjelpen du trenger nå. Uansett hvordan dagene dine er skal du vite at vi er mange som heier og tenker på deg. Ta vare på deg selv, Frida. De beste ønsker til deg..

  SvarSlett
 4. Hei Frida. Hvordan går det med deg? Blir litt bekymret her.. Tenker på deg. Varme tanker din vei.

  SvarSlett

gode ord dør sist