lørdag 10. mai 2014

et hode og en kropp totalt ute av kontroll

en kropp og et hode totalt ute av kontroll...
hva sier den setningen deg?
til deg gir det deg kanskje et bilde på svakhet eller sykdom.
hos meg gir det meg et bilde på virkeligheten. min virkelighet.

jeg klarer nesten ikke å huske hvordan livet mitt var før jeg ble syk. Men jeg husker at jeg var en veldig livsglad og energisk unge som ikke hadde store utfordringene egentlig. litt over ti år senere sitter jeg her, etter å ha levd i helvetet og som sagt hatt et hode og en kropp totalt ute av kontroll.
Det jeg vil frem til, er at jeg faktisk ser at det går ann å få mer kontroll... en ting er spiseproblemene mine, som jeg også har fått mer kontroll over, ved å være skikkelig streng med meg selv og ha faste trygge rammer og et opplegg med struktur. det har hjulpet meg vertfall. en annen ting er selvskadingen. jeg trodde ALDRI at jeg skulle slutte med det, eller at det skulle bli mindre av det. da jeg lå på operasjonsbordet to ganger i uka over en lang periode, trodde jeg aldri at jeg skulle overleve det. men det gjorde jeg. alt var totalt ute av kontroll. og det å kjenne på den følelsen av å ikke ha kontroll over det syke, og kjenne at det syke langsomt holder på å ta over og ta livet av deg.
det jeg skal frem til, er at jeg har blitt mye flinkere til å ta gode valg og dermed ha mer kontroll. Det er jo det enhver person ønsker. Det å hele tiden ta gode valg er ekstremt viktig, og selv om jeg har fått veldig mye hjelp til å ta de gode valgene, så gir det en god mestringsfølelse. og det å ha fokus på det man klarer, fremfor det man ikke klarer, er kjempeviktig.

jeg tror også at hvis man fokuserer på det positive, fremfor det negative, vil det være med på å løfte deg veldig. Det er ikke alltid lett å gjøre det når man har en sykdom som sterkt hindrer deg i det og svartmaler alt, men det er da man må ta kontroll, enten om man klarer det selv eller får hjelp, så gir det en enormt god følelse. den følelsen kan vare lenge, og man kan få mye godt ut av den.

så det å bruke hodet og kroppen til å få igjen kontroll er veldig viktig for meg. jeg har en lang vei igjen å gå, men jeg skal klare det. jeg skal klare å stå imot stemmer og impulser, jeg skal klare å stå i angsten uten å gjøre noe destruktivt eller få mange anfall, jeg skal klare å slutte å dissosiere. jeg skal klare å ta tilbake kontrollen...

dette var noen få ord fra meg denne lørdagen.. god helg til alle sammen.
~Frida~

1 kommentar:

  1. Hei!
    Hvorfor sendte de degt til Levanger og ikke Østmarka når du er innlagt på Orkdal DPS?

    SvarSlett

gode ord dør sist