lørdag 21. november 2015

Update

"Det kunne vært verre". Jeg prøver å trøste meg med det. Jeg begynner å venne meg til de nye utfordringene. Det er enda mye å akseptere. Jeg tenker mye på enkelte ting som aldri vil bli det samme igjen siden jeg nå må gå med en pose på magen. Jeg tenker at jeg kommer til å føle meg enda mer annerledes. Men samtidig vet jeg at det er mange der ute som lever normale liv selv om de har stomi. Det handler vel mye om at man må akseptere at det nå er en del av livet. Samtidig er det nok bare jeg som vet at stomien er der og at jeg vet at det kan bli lekkasjer, og at det ikke nødvendigvis vises at jeg har stomi utenpå klærne. Jeg kan fortsatt gå med kjole. Jeg må kanskje bare velge en kjole som ikke er så tettsittende. Jeg kan fortsatt dra ut å gjøre alt jeg har lyst til. Jeg må bare ta forhåndsregler og ta med meg utstyr. Ja, alt vil bli annerledes. Men ingenting vil forsvinne. Det vil bare bli annerledes.
Nå er jeg på Østmarka igjen. Vi fant en levelig løsning på sykehuset. Jeg har lært meg å skifte stomi selv nå, så jeg er ikke avhengig av å være på sykehuset hele tiden nå. Vi ble enige om at jeg skulle prøve dette nå, og hvis det ble problemer er det bare å dra tilbake til sykehuset og finne en løsning igjen.
På mandag skal. Jeg endelig tilbake til orkdal igjen. Endelig. Nærmere leiligheten min, venner og familie.
Jeg er veldig slapp og sliten enda. Mye av næringa forsvinner i stomien siden det kommer fra tynntarmen. Det er litt mere å passe på. Jeg må blant annet ta blodprøver annenhver dag for å passe på elektrolytter.

Det er litt å venne seg til. Men som sagt, det kunne vært mye verre.  Konekvensene av hva kroppen min har vært gjennom kunne vært mye verre. Så jeg er glad for det utgangspunktet jeg har nå. Jeg skal fortsatt til Oslo og vi jobber fortsatt mot det. Jeg har til og med kjøpt meg ny koffert. Jeg trenger en stor koffert siden jeg trenger å ha meg me en del. Pluss at det er lettere  å reise me en koffert enn å drasse med en tung bag på når man skal reise med fly. Det blir sikkert litt reising. Men det er jo bare gøy. Jeg elsker å ta fly.
venter fortsatt på dato til dere som lurer på det. Må nok fortsatt smøre meg med tålmodighet. Jeg er fornøyd bare med å vite at jeg har fått plass og kommet inn. Det er få plasser og sikkert mange henvisninger. Jeg er utrolig heldig. Jeg ser veldig frem til å komme gang.
Ellers har jeg det bare bra. God helg folkens.

~Frida~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

gode ord dør sist