mandag 6. desember 2010

Innføring av vektkontroll i barneskolen...MIN mening!

Greit, jeg skjønner VELDIG godt at helsedirektoratet og helsemyndighetene vil ha en viss kontroll over barnas vekt. Og greit, jeg skjønner at dette kan hjelpe til med å forhindre og forebygge overvekt blant barn. Noe jeg har full respekt for.
MEN, av egne erfaringer vet jeg også at dette medfører økt fokus på dette med vekt. Det kan være både positivt og negativt. Det positive skal jeg ikke uttale meg så mye om, for jeg føler ikke jeg har grunnlag til det.
Det negative med regelmessig vektkontroll hos barn, vet jeg kan legge press og fokus på dette med vekt. Jeg husker selv hvor mye jeg grudde meg til disse vektkontrollene på barneskolen. Jeg husker godt at "jeg veier mindre enn deg" eller "jeg er tynnest" eller " du er mye tyngre enn de andre" og slike kommentarer gnager seg inn i hodene til de stort sett friske barna. Slike bekymringer og fokus trenger ikke barn (mener jeg!). Barn skal nyte barnslige leker, frihetens virkelighet og ubekymrede hverdager så lenge de kan.
Jeg har som sagt full respekt for at det trengs vektkontroll av barna som ligger i risikosonen for diverse "unormale størrelser", men jeg synes ABSOLUTT at disse velvitende og "helhetlig-menneskesyn-folkene" skal fundere og komme opp med en ny og bedre metode og rutine på dette. Kanskje vil dette med fokus på vekt og kropp vende en ny vending(arti ordspill du^^)
Som sagt, Dette er kun min egen personlige private(osv) mening:)Hva synes du?
~Lea~

1 kommentar:

gode ord dør sist