mandag 23. januar 2012

spørsmålsrunde

det har vært noen tunge uker for meg, og jeg har hatt mange oppturer og nedturer. det handler litt om at det er mye nytt som har skjedd, skjer og skal skje. det handler egentlig om mange ting. men jeg har det veldig på samvittigheten at jeg ikke har svart på så mange spørsmål og kommentarer fra dere, så derfor tenkte jeg at det passet med en spørsmålsrunde nå, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan:)
~Frida~

12 kommentarer:

 1. Hvilken næringsdrikk liker du best?

  Ser du for.deg at det holder med bare poliklinikk når du har vært så lenge på intensiv?

  Skal du rett fra intensivt og hjem?

  Hvilken bmi hadde du da du ble tvangsfora?

  Hva er den laveste bmi du har hatt?

  Hvor høy er du?

  SvarSlett
 2. -Høyeste/Laveste vekt?
  -hvordan har du det akkurat nå?
  -hvor ser du deg selv om 1 år?
  -forskjeller fra for 1 år siden og frem mot nå?
  -Hvis unger spørr om arr? hva svarer du da?
  -hva svarer du om noen i det hele tatt spørr om arr?

  SvarSlett
 3. -Hvilke tiltak fra sykehus/behandlingsapparat har hjulpet deg mest? Og hvilke har hjulpet minst, evt satt deg mest tilbake?

  -Dersom du treffer noen som er på vei inn i en spiseforstyrrelse, hva vil du si til dem?

  -Hvilken utdannelse og jobb ønsker du deg?

  SvarSlett
 4. Hvilen mat ser du på som trygg mat?
  Og hva er ikke-akseptert mat?
  Hvorfor er du.på intensiv ennå?
  Hvordan ser du på tvangsbehandlinga nå?
  Har du tenkt deg på levanger?
  Hva.motiverer deg mest til å bli frisk?
  Ser du på tjukke folk som ekle?
  Hva er.favoritt tv programmet ditt?
  Favoritt film?
  Trives.du best på.østmarka eller lian?

  SvarSlett
 5. Hvilke forandringer vil du gjøre for og komme deg videre?

  SvarSlett
 6. Hva gjør du om du ikke greier å holde vekt og matinntak opp når du kommer ut? Har du noen verktøy slik at du skal slippe å komme tilbake igjen?

  SvarSlett
 7. Har noen som jeg tror er godt på vei inn i en spiseforstyrrelse. Var kraftig bygd å gått ned bortimot 10 kg, jeg prøver å motivere henne til å spise(roser om d blir gjort)Hun ''skryter'' over hvor lite/ senge siden hun har spist.. Hun spiser bare 1-2 måltider per dag. Tips til hva jeg skal gjøre? har lyst å sifra til foreldrene over tlf eller noe sånt, men har jo bare truffet dem en gang.. Til info så er Hun og jeg bestevenner, vi er vel ganske avhengig av hverandre, men jeg vil jo det beste for henne :/

  SvarSlett
  Svar
  1. vil også si at foreldrene SER at hun har gått ned i vekt, men de vet ikke hvor lite/sjelden hun spiser

   Slett
  2. Hei laila
   Har selv en spiseforstyrelse som jeg holder på å komme meg ut av så har erfaring på området. Jeg sier at du burde spørre henne hva hun tror selv, synes hun at det er noe unaturlig/sykt som holder på å skje? Synes hun hun spiser for lite? Sannsynligvis vil hun benkte at hun er syk eller at det er noe som må forandres/ få hjelp til/ eller si i fra til foreldrene om. Men jeg vil likevel råde deg til å si i fra til dem. Selv om hun kanskje synes det er unødvendig/dumt nå så vil hun være takknemelig for det senere. Det er det beste for henne, du gjør henne bare en bjørnetjeneste ved å ikke si noe. Det går evnt. også/ellers ann å si noe til helsesøster som deretter kan ta kontakt med foreldrene. Det var det nemlig noen som gjorde for meg, der og da ble jeg bare lei meg og frustrert,men nå ser jeg at det har hjulpet meg mye.Jeg hadde ikke sittet her nå hvis ikke folk hadde brydd seg. Selv om jeg der og da ba alle la meg være i fred.
   Hvis hun faktisk innser at det er noe galt blir det en helt annen sak. Da burde du oppfordre henne til å si i fra til foreldrene selv, eller kontakte andre som kan hjelpe henne. Du kan evnt hjelpe henne med det.Men husk at hun aldri er ditt ansvar, du har ikke ansvar for hva hun gjør eller hva som skjer. Alikevel er det helt supert at du bryr deg nok til å ville hjelpe og gjøre noe for henne.
   Lykke til og takk for at du bryr deg om andre mennesker!

   Slett
 8. Har en vennine som lider av kraftig anoreksi. Hva ville du sagt til henne for å være snill støttende og hva ville du absolutt ikke sagt? Tror jeg håndterer det ganske ok, vi er vel egentlig bestevenner, men synes det er vanskelig, spesielt i og med at jeg er den eneste som vet det, hun vil ikke snakke med andre om det! Tror du man kan klarer å motivere en person til å bli frisk eller må det komme fra den som sliter?
  Kan du fortelle litt om selvskadingen, om du er åpen rundt det, hvordan folk reagerte på det når de fikk vite det? ( her sliter jeg litt)

  SvarSlett
 9. På bildene du la ut av deg selv (innlegget om nyttårsaften ) har du et merke på magen, hva er det? jeg lurer også på hva som er dine morsomste og mest minnerike opplevelsene dune fra lian og østmarka?

  stå på. videre (:

  SvarSlett
 10. -Hva drømmer du om?
  -Hva gjør deg glad?
  -Hva motiverer deg?
  -Hvis du kunne reist tilbake i tid og forandret på EN ting, hva ville du gjort annerledes?
  -Hvordan ser du for deg livet ditt om ti år?
  -Ville du vært foruten alt du har vært igjennom hvis du kunne valgt?

  SvarSlett

gode ord dør sist