onsdag 15. juni 2011

behandlingsplasser for Spiseforstyrrelser

Av ren nysgjerrighet og desperasjon, ut i fra min situasjon.
HVILKE behandlingsplasser finnes det for spiseforstyrrelser (anoreksi)???
og hvordan er opplegget der?
~Frida~

6 kommentarer:

 1. Jeg har selv vært innlagt på Capio anoreksisenter i fredrikstad.
  Det jeg likte best med det stedet er at det er mye samtaleterapi, 4 ganger i uka med behandler. Ellers er det et veldig hjemmekoselig miljø, men mange dyktige ansatte.
  Opplegget er som følger:

  Måltider.
  Frokost: en skål med havregrøt, ett glass melk, en brødskive med smør og ost, og ett knekkebrød med smør og skinke. Pålegg kan varieres etterhvert, men ikke lov med skinke på begge. Man kan bytte ut havregrøten med en skål med kultura (3,5 dl) og 1 dl musli.

  Lunsj: Dette er varmlunsj, og kan være alt fra koteletter og poteter med saus og grønnsaker, fisk, kyllingsalat, noen ganger er det baguetter osv.

  Fika: en kjeks, kakebit, frukt etc. Dette varierer

  Middag: normalposjon, 3 poteter, 2 kjøttkaker, grønnsaker og saus. Mye variert mat

  Kveldsmat: en brødskive med smør og ost, ett knekkebrød med skinke og smør, eller en posjon havregrøt og melk.

  I tillegg kommer 3 næringsdrikker om man skal øke i vekt.

  Man bor på eget rom, med tv , og deler bad med to andre.

  Mosjon: De første ukene er det minimalt med mosjon, etterhvert utgang med følge, deretter er det friere.

  Ellers er det avslapning etter måltidene med avspennings cd. Yoga, grupper, undervisning osv.

  Etterhvert kan man begynne å trene på treningssenter.Det er også muligheter for å ri hvis man går flere sammen om dette og planlegger litt.
  Ellers er det fint hobbyrom.

  Etter måltidene er det 30 min oppfølgning (altså under avspenningen), deretter 30 min ekstra der man sitter på stua med personalet. Dette gjelder ikke alle, men de med oppkastproblematikk.

  Capio er ikke noe sykehus, så man må være medisinsk stabil. Det er også åpne dører, så man er ikke tvangsinnlagt der. Capio driver med frivillig behandling, så spiser man ikke, eller ikke følger behandlingen, sendes man hjem.

  Behandlingstid tilpasses den enkelte. Det avhenger av betalingsgaranti fra fylket. Man kan i prinsippet være der lenge.

  Er det noe mer du lurer på så bare spør:)

  SvarSlett
 2. jeg har vært innlagt på levanger og syns ikke opplegget der var noe særlig. det passer for restriktive anorektikere under 20, uten tilleggsproblematikk. det er veldig symptompreget behandling og lite fokus på årsaken til problemet. da jeg var der tok de bort all samtaleterapi og sa at fokuset skulle være på miljøterapi. man får tildelt kostliste og de får deg opp i vekt og det er egentlig det de gjør. man kan ikke være tvangsinnlagt der.

  SvarSlett
 3. Om du vil hør om opplegge på levanger, kan du hør med www.katinkahellan.blogg.no ! Hu har vært/e innlagt der! :-) Hu hjelpe dæ å fortelle dæ gjerne regne æ med!

  God bedring Frida! Fortsett å blogge så ærlig som du gjør!

  SvarSlett
 4. Mora i Sverige skal være ett av de beste. Ei vennine av meg var der,og hun anbefalte det på det sterkeste. Absolutt verdt å sjekke ut. Har ikke vært der selv, men behandlingen deres går ikke bare ut på matmatmat, slik det har
  en tendens til å gjøre mange plasser.

  SvarSlett
 5. Har et spørsmål forhold til spørsmålsrunden din:

  - Du ville bli tynn, men det gikk for langt. Hvordan? du slet jo mye med bulimi etter hva du selv har fortalt, hvordan utviklet det seg til å bli så drastisk som til nå?

  - hva vil du si til jenter som streber etter å bli tynne, sånn som du ville først?

  - hva synes du om kroppen din nå? skjønner hvis dette er kanskje litt personlig, men er d slik at du ser på deg som større enn du er? eller preges anoreksien mest av tvang og ikke d å gå ned i vekt om du skjønner?

  - har du noen gode bøker å anbefale?

  - er det noe mat/matretter du savner å smake?

  <3

  SvarSlett
 6. Jeg har vært både på Levanger RKSF og på Spesialpost 4 på Østmarka. For min del funket Levanger best. De er utrolige dyktige der! :)
  Alle er jo forskjellige,så er litt forskjellig på hva som funker for hver enkelt. Men anbefaler deg å nøye sjekke ut hva du kunne tenkt deg. Er jo tross alt plassen man håper på at skal gjøre en helt frisk :) Hvis du lurer på noe angående en av de behandlingsplassene eller begge,så bare si ifra. Er å finne på facebook :) Eva-Marie Frisnes. Lykke til! Jeg har tro på deg!

  SvarSlett

gode ord dør sist