fredag 15. juli 2011

takknemmelighet

Har du noen gang tenkt over hvor heldige vi er som bor i Norge?

Tenk deg å ikke ha tilgang på rent vann. Tenk deg å ikke spise mer enn noen skjeer med korn i uken. Tenk deg og oppleve naturkatastrofe etter naturkatastrofe, orkaner, tsunamier, oversvømmelser etc. Tenk deg daglig se folk bli skutt midt på gata. Tenk deg å ikke få beholde dine egne barn.

Jeg kunne fortsatt i evigheter. Det er så alt for mange som ikke er takknemlige for alt vi har her i Norge. Vi får gå på skole, vi får helsehjelp, vi har nok penger, vi har nok mat og rent vann, vi har muligheter ut av en annen verden, vi har utrolige ressurser. Ikke minst har vi rettigheter. Vi har et system hvor hver og en kan føle seg trygg på at man blir tatt vare på uansett situasjon.

grunnen til at jeg tar opp dette er litt fordi jeg føler litt på dårlig samvittighet. Jeg er nok ikke den eneste anorektikeren som har følt på dette. Barn sulter i afrika. Jeg har brukt 6 år på å ikke spise, eller spise og kaste opp. Er det rart jeg har dårlig samvittighet når jeg tenker på alle som jobber dag inn og dag ut for å få rent vann og nok mat til å såvidt overleve?

Vi har mye å være takknemlige for folkens.
~Frida~

2 kommentarer:

 1. Veldig sant det du sier, tenkt det samme mange ganger før! Samtidig er det jo egentlig ikke maten det handler om på en måte...Det ligger så utrolig mye annet bak. Det er jo ikke snakk om at man ikke spiser eller spyr fordi man ikke er takknemlig...men det blir jo lett å tenke litt sånn av og til.

  Jeg har en onkel som alltid har elsket amerika(han har flyttet dit nå også) og han HATER seriøst alt med Norge. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig :O Synes det er helt utrolig...Hadde ikke han blitt født her, hadde han nok ikke aldri hatt de mulighetene han har hatt i livet liksom! Noen mennesker er ikke alltid lett å skjønne seg på...

  SvarSlett
 2. Men M, onkelen din har jo ikke valgt å bli født i Norge da. :p

  Og du har helt rett Frida, vi er heldige vi som bor i Norge... Men SF er sykdom, og har ingenting med utakknemlighet å gjøre.
  Men heldige er vi som får god behandling når vi er syke ja. :)

  SvarSlett

gode ord dør sist