tirsdag 28. februar 2012

valget er tatt! spesial post 4 neste

 Da er valget tatt. Etter dagens forvernsamtale ble jeg, mine nåværende behandlere og mine kommende behandlere enige om å ende min ambivalente, angstfulle og følelseskaosede eksistens, med å ta et valg.
Valget om at jeg skulle avslutte denne 11-måneders innleggelsen på akuttpost 4, og starte på nytt med blanke ark på spesialpost 4. Jeg skal snart ta et steg videre. Jeg skal snart bevege meg inn i nye nytt, noe inderlig forhåpentligvis bedre, med nye utfordringer, nye kamper, men med støttespillere og medpasienter som forstår og vet og kan hvordan man skal komme seg gjennom. for som jeg og mange før meg har sagt før: den eneste veien ut, er igjennom.

Jeg fikk snakket ut om mine alle bekymringer for utfordringene jeg kommer til å stå overfor... Jeg vet ikke hvor mange ganger i løpet av samtalen jeg sa "jammen, hva hvis..." , og jeg fikk alltid et betryggende svar, som tyder på at de har full peiling på hva de byr seg ut på i forhold til å behandle meg, og at de har tro på meg. Det roet meg veldig. Det som roet meg mest var at jeg fikk tid. Og akkurat det er så viktig, for innerst inn VET JEG at dette opplegger, denne behandlingen er akkurat hva jeg trenger, akkurat hva jeg vil ha, akkurat hva som kan hjelpe meg i mitt tempo, etter hva jeg føler jeg klarer.

Jeg sliter i hovedsak grovt sagt med spiseforstyrrelser, tvangstanker/handlinger og angst, og spesialpost 4 er jo omtalt som en av de som er best i landet på alle de områdene, og når jeg får jobbet med alt på et sted, er det jo midt i blinken.

De var også klare på at jeg kom til å få mye ansvar, noe som skremmer meg litt, for jeg har jo ikke akkurat så mye ansvar her på intensiven på A4. Men det å ha ansvar, eller det å ta ansvar, kan også være å be om hjelp. Jeg tar ansvar hvis jeg trenger hjelp. Jeg tar ansvar hvis jeg tar hendene som vil hjelpe meg, for de er der, og på post 4 er de fulle av verktøy som kan hjelpe meg. Jeg må bare ville hjelpe meg selv for å ta imot.

Så nå venter jeg egentlig bare på svar når jeg eventuelt får overflyttes. Det kan være når som helst, dager, uker.. når som helst. Og som jeg nevnte i starten, med min ambivalente, angstfulle, spente, urolige eksitstens er det bare å hoppe i det når toget kommer.

Jeg er livredd. Men jeg kan velge hvordan jeg skal tenke om det. jeg hopper ut på åpent hav, med mye nytt, mange forandringer, og en stor kamp foran meg.

eller jeg kan tenke at jeg "hopper i det" for å slippe å utsette meg selv for mer tid i denne eksistesen, og tar et skritt videre, slutter å utsette, og ser alle hendene som vil hjelpe meg. Og der har jeg valget også. Ta imot?

Det har jeg sagt ja til. begge deler, men jeg kan velge hvilke tanker jeg vil innvolvere meg i.
Jeg er redd, og jeg føler meg ikke klar, men jeg stoler på alle dere, alle rundt meg, og alle som "er igjennom" at man blir aldri klar nok. Derfor anser jeg meg selv som klar. Jeg er redd, men det jeg er redd for er å ta et skritt videre, og alt det medfører. Det er skremmende og skummelt, men jeg må gi meg selv sjansen til å gi det litt tid... fordi jeg vet at jeg kommer til å bli trygg. Jeg vet at det kommer til å bli bedre. Jeg vet at jeg klarer hvis jeg bestemmer meg for det, og vil.

Kapittelet Akuttpost 4 nærmer seg forhåpentligvis slutten. Ett år er gått, og jeg kan bare ikke få takket nok for alle dere lesere som har fulgt meg gjennom dette året, dere har virkelig hjulpet med med alle gode ord, råd, ærlige tips og erfaringer og veiledinger og ikke minst for at dere har vært heiagjengen min!
Jeg skal aldri glemme!

Jeg kommer til å fortsette å blogge fremover, og jeg håper dere vil følge meg videre.
TAKK!
~Frida~

10 kommentarer:

 1. Flott Frida. Krysser fingrene for at du får plass snart :)

  <3

  SvarSlett
 2. kjempe bra Frida :D <33 stolt av deg!!

  SvarSlett
 3. Så godt å høre!! Lykke til snuppa, jeg heier masse på deg <3

  SvarSlett
 4. Så godt å høre Frida, krysser alt som fins å krysse for at alt går etter planen nå.
  Sender over en klem <3

  SvarSlett
 5. Nå ble jeg glad! Flott!! Du er god

  SvarSlett
 6. Du gjør det rette for deg selv, Frida. Stolt! klem <3

  SvarSlett
 7. Hvis du gjør ditt,- og ditt beste,- vil andre gjøre sitt. Og da blir det bra!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med valget, lykke til med jobbingen! Jeg skal fortsette å følge deg og heie på deg .)

  SvarSlett
 9. Nå ble jeg glad. Håper du får god hjelp der!!

  SvarSlett
 10. Så bra Frida! Håper virkelig ting blir bedre for deg snart. Vit at jeg heier på deg, og verden er full av mennesker som er glade i deg :) klem*

  SvarSlett

gode ord dør sist