torsdag 16. desember 2010

"Selvfølelse NÅ!" en fantastisk bok!

Vil gjerne få gleden av å anbefale en veldig god bok. Den heter "Selvfølelse NÅ!" og er en av mange bøker som er skrevet av Mia Tornblom.

Mia har en lang og sterk historie. En langvarig periode av livet hennes var påvirket av rus, skam og nederlag. I boken bruker hun sine egne erfaringer og sin egen styrke til å formidle utrolige ting. Tittelen på boken beskriver alt. Selvfølelse. Det er en viktig brikke til et godt liv. En nødvendig brikke for å ha det bra med seg selv og andre. En brikke til livet. Jeg har selv lest bare noen få kapittel fra boken, men mang en lyspære og åpenbaringer, og også tårer har dukket opp allerede. Jeg anbefaler virkelig å lese denne boken. Bare det å tenke over sitt eget selvbilde og prøve å ta valg i livet som kan bedre selvbildet, kan gjøre underverker. Mia får fram budskapet sitt! Virkelig! Det er så mange der ute, som lever et liv med et dårlig selvbilde, og får negative konsekvenser på grunn av det. Tenk! så mange forskjellige mennesker det er der ute, og alle er verdigfulle. Alle fortjener å ha det bra med seg selv. Til å med personer som har begått de verste forbrytelser fortjener å ha det bra med seg selv. For hva tror du er grunnen til at de har utviklet seg negativt og begått disse forferdelige forbrytelsene? Alle fortjener en sjanse.
LES BOKEN!

utdrag:
En god og balansert selvfølelse gjør livet lettere å leve
Dersom jeg vil at livet mitt skal bli enklere å leve, er det nødvendig at jeg har en god og balansert selvfølelse. Men hvor mye vi enn øver opp selvfølelsen, kan vi aldri bli immune mot de vanskelighetene eller ulykkene som kommer på vår vei. Imidlertid blir motgang, sorg og skuffelse lettere å håndtere. En sunn selvfølelse hjelper oss dessuten med å bygge opp stabile og nærende relasjoner som gjør oss bedre rustet til å takle nedturene livet har å by på. Det er litt som å sette inn penger på trivselskontoen med jevne mellomrom, slik at vi kan foreta et større uttak i et nødstilfelle. For mange mennesker kan selv medgang være vanskelig å takle. Er selvfølelsen lav, kan en fremgang på kjærlighetsfronten få dem til å forlate et kjærlighetsforhold før de selv risikerer å bli forlatt. De tror ikke de fortjener å bli elsket. på samme måte kan yrkesmessig fremgang skape angst for at medvinden skal snu, og resultere i at den genuine gleden over fremgangen uteblir.

hvor god er din selvfølelse?
mange av oss suser som kjent gjennom livet med gassen i bånd. Litt etter litt kan en diffus tristhetsfornemmelse vokse frem. Følelsen av at man har gått glipp av noe, glemt noe, eller følelsen av å løpe rundt i sirkel. Denne følelsen skal man ta på alvor. Det er sjelen som skriker etter oppmerksomhet. Mange svarer da med å legge inn et høyere gir heller enn å sakne farten og tenke seg om. Kanskje tar en ekstra drink eller kjøpe seg noe unødvendig for å jage bort uroen. Det kan være forbundet med et visst ubehag å lytte til den delen av seg selv som ikke er tilfredstilt. det kan skape dårlig samvittighet eller en følelse av ustrekkelighet, det kan til å med føre til beslutninger som innebærer konflikt med noen i våre omgivelser. Men om vi gir blaffen i å lytte når stemmen inni oss roper, risikerer vi på sikt å havne i livssituasjoner som kan føre til smertefulle kriser eller drastiske oppbrudd. Det er som å la være å gå til tannlegen når man får vondt i en tann. Til slutt blir tannverken uutholdelig og er mye verre å få bukt med enn om vi hadde søkt hjelp umiddelbart. Derfor er det klokt å stanse opp med jevne mellomrom og stille oss selv spørsmålet: Hvordan er det med selvfølelsen?


når jeg snakker om selvfølelse, sammenlikner jeg det ofte med kondisjon. God kondisjon er jo ikke noe vi trener opp en gang for alle, for å så beholde den resten av livet uten å måtte anstrenge oss det aller minste. På samme måte som kondisjon er selvfølelse en "ferskvare" - vi må trene resten av livet for at den ikke skal forsvinne. 


Jeg skulle gjerne ha sitert hele boken, men det har jeg dessverre ikke fingrer som kan gjøre underverker i forhold til tasting på tastaturet i timesvis.
Alt jeg kan si: LES BOKEN!

~Lea~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

gode ord dør sist